Veikkausliigan maalitykki Aleksei Kangaskolkka päättää uransa – pelasi 15 vuotta huipulla, on vasta 30-vuotias: ”Ei taivu edes nostamaan omaa poikaa syliin” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan maalitykki Aleksei Kangaskolkka päättää uransa – pelasi 15 vuotta huipulla, on vasta 30-vuotias: ”Ei taivu edes nostamaan omaa poikaa syliin”

IFK Mariehamnin maaliseppo ripustaa nappulakengät naulaan.

Aleksei Kangaskolkka eli kentällä aina suurella tunteella. Kuvassa Kangaskolkka juhlii juuri varmistunutta Suomen mestaruutta syksyllä 2016.

30.10.2018 14:23

Aleksei Kangaskolkan ura huippujalkapallon parissa on ohi. Hyökkääjä ilmoitti uransa päättymisestä Facebookissa.

Hänen uransa viimeiseksi peliksi jäi 1–2-kotitappio Kuopion Palloseuraa vastaan. Tuloksesta huolimatta IFK Mariehamn säilytti sarjapaikkansa. Kangaskolkka tärveli harmikseen ottelussa rangaistuspotkun.

Viimeisen ottelun rankkarimoka oli kuitenkin pikemmin säännön vahvistava poikkeus – ja tuo sääntö kuului, että kun Kangaskolkka saa paikan, on pallo useimmiten verkossa.

– Matka, joka alkoi muhkuraisella viipurilaisella nurmella -97 ja jatkui Suomessa Sarkolan kentällä FC Kouvolan paidassa. Se elämä jossa viikon ainoa tavoite on tehdä vielä yksi maali ja voittaa peli, Kangaskolkka kirjoitti Facebookissa.

Hän voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden kaudella 2017 ja oli pörssin kakkonen 2012. Kummallakin kertaa hän edusti IFK Mariehamnia.

Lopettamispäätös on hieman yllättävä, sillä Kangaskolkka on vasta 30-vuotias. Hänen uransa on kuitenkin jo erittäin pitkä, sillä hän debytoi aikuisten peleissä vuonna 2004.

Aleksei Kangaskolkka tunnettiin maalivainuisena pelaajana.

Viipurissa syntynyt Kangaskolkka aloitti Veikkausliigassa jo 15-vuotiaana Myllykosken Pallon paidassa kaudella 2004. Liigaseuran runkopelaajaksi hän nousi kaksi vuotta myöhemmin. Kaudet 2009–10 hän edusti Tampere Unitedia. Nuorena hänet tunnettiin hyvin kulmikkaana ja oikukkaana persoonana. Ura kääntyi nousuun, kun hän siirtyi IFK:n riveihin kaudeksi 2011.

– Elämä, joka on vienyt pikkupojan Viipurista maailman eri kolkkiin, Milanosta aina Guadalajaraan saakka. Elämä, joka kysymättä heitti keskenkasvuisen nulikan Ahvenanmaalle ja joka päätti, että tämä on se paikka, jossa löydät maailman parhaan vaimon ja jossa te kasvatatte pojistanne hyväntapaisia ja toisia kunnioittavia ihmisyksilöitä.

Kangaskolkka pelasi ulkomailla 2013–14. Hän edusti ensin ruotsalaista Jönköping Södraa ja siirtyi sieltä Hollannin pääsarjaseura Heraclesiin. Loukkaantumisten iskettyä hän kuitenkin palasi Maarianhaminaan. Siellä odotti iso palkinto: seura voitti Suomen cupin 2015 ja Kangaskolkka oli avainroolissa 2016, kun IFK voitti historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

– Innostunut olen sen vuoksi, että voin nyt aloittaa uuden elämän, jossa ei tarvitse menettää yöunia epäonnistuneen rankkarin vuoksi. Kolottavia lihaksia ja sitä tunnetta, kun ei taivu edes nostamaan omaa poikaa syliin. Elämä, jossa ei tarvitse koko ajan miettiä mitä voi syödä tai juoda.

Kangaskolkka kertoi myös, että hän siirtyy liike-elämän pariin.

Veikkausliigassa Kangaskolkka teki 76 maalia 246 ottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?