Miksi Veikkausliigan karsinta alkaa Kokkolassa keskiviikkona kesken työpäivän? Näin vastaa KPV:n manageri

Ykkösessä toiseksi tullut Kokkolan Pallo-Veikot ja liigan toiseksi viimeiseksi sijoittunut Turun Palloseura karsivat paikasta ensi kauden Veikkausliigaan.

Kokkolan Pallo-Veikot aloittaa liigakarsinnat keskiviikkona kotikentällään.

29.10.2018 11:05

Kaksiosainen karsinta alkaa keskiviikkona, ja ensimmäinen osaottelu pelataan KPV:n kotikentällä Kokkolan keskuskentällä. Peli alkaa jo kello 14 eli kesken työ- ja koulupäivän.

KPV:n manageri Matti Laitinen vastaa kysymykseen siitä, miksi peli alkaa niin aikaisin.

– Se johtuu siitä, ettei kentällä ole valoja. Kelloja vielä siirrettiin viikonloppuna. Päätettiin siis, että on mukavampi pelata, kun näkee vielä pallon, Laitinen sanoo.

Kuinka paljon aikainen aloitusaika vähentää ottelun yleisömäärää?

– Vaikea sanoa. Täällä oli edellinen liigakarsinta vuonna 2009 (JJK:ta vastaan). Silloin peli alkoi kolmen maissa ja paikalla oli noin 2 500 katsojaa. Uskoisin, että urheiluihmisten työnantajat ovat aika suvaitsevaisia. Ei näitä pelejä ihan joka vuosikymmen tule! Laitinen sanoo.

Kokkolaan keskuskentällä on luonnonnurmi. Se on Laitisen mukaan kelvollisessa syyskunnossa.

– Lauantaina oli kylmä ilma, joten Ykkösen päätöskierroksen pelissä KTP:tä vastaan kentän toinen puoli oli vähän jäinen. Mitään vaurioita kentässä ei kuitenkaan ole, eli se on aika hyvässä kunnossa. Ilman pitäisi lämmetä keskiviikoksi ja päiväksi on luvattu myös sadetta, Laitinen sanoo.

KPV:n leirissä odotetaan TPS:n kohtaamista innolla.

– Moni pelaaja ei saa uransa aikana toista tilaisuutta pelata näin merkityksellisiä otteluja. Itse en osaa sanoa, jännittääkö vai ei. Tämä on vain mahtavaa, Laitinen sanoo.

Liigapaikka toisi uuden katsomon

Jos KPV nousee Veikkausliigaan, Keskuskentän oloja pitää kohentaa liigalisenssin saamiseksi.

– Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen kävi täällä katsomassa tilannetta. Jos nousu tulee, rakennamme pääkatsomoa vastapäätä 800–1 000 hengen katetun katsomotilan. Näin täytetään 1 500 katetun istumapaikan vaatimus, joka on meille se isoin juttu, Laitinen kertoo.

Keskuskentän valaistus on toinen iso puute Kokkolassa. Kaupungissa tehdään parhaillaan suunnitelmia uuden jalkapallostadionin rakentamisesta, mutta ennen uuden areenan valmistumista Laitinen arvelee, että Keskuskentälle voitaisiin rakentaa tilapäisiä ratkaisuja.

– Onhan konserteissakin ja vastaavissa tilapäisiä valojärjestelmiä. Kyllä sen pitäisi onnistua.

– Liigalisenssin kannalta on tärkeintä, että Kokkolassa on suunnitelma uudesta stadionista. Ei olisi hyvä, jos me sanoisimme, ettei meillä ole mitään, pelaamme kumisaappaat jalassa pellolla.

Veikkausliigan karsintaottelut näytetään suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa. Toinen osa pelataan lauantaina Turussa. Silloin paikalla on myös Pallokerhon livestudio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?