Scream-naamariin pukeutunut mies löi poliisia nyrkillä naamaan – oli tullut jalkapallohuligaanien mukana Turkuun riehumaan

Julkaistu:

Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja laittomasta naamioitumisesta
Helsingistä Turkuun matkustaneet jalkapallohuligaanit pitivät Lounais-Suomen poliisilaitoksen kiireisenä lauantaina, jolloin kaupungissa pelattiin HJK:n ja TPS:n välinen ottelu.

Poliisin mukaan huligaaniporukan tarkoituksena oli provosoida tappeluita TPS:n kannattajien kanssa.

– Poliisi pysäytti Turun keskustassa noin 30 HJK:n kannattajaa. Heistä kymmenen otettiin kiinni ja vietiin poliisilaitokselle. Yhtä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Muut otettiin talteen poliisilain perusteella, komisario Marko Luotonen sanoi lauantaina.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi havaitsi useita naamioituneita ja tummiin asuihin pukeutuneita henkilöitä Hämeenkadun ja Uudenmaankadun risteyksen lähettyvillä noin kello 14.30. Joukko aiheutti runsaasti järjestyshäiriöitä ja poliisit menivät puuttumaan tilanteeseen.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Lasse Höysti kertoo Ilta-Sanomille, että porukka oli saapunut Turkuun varta vasten hakemaan tappeluita.


– Tällainen rettelöitsijäporukka oli tarkoitushakuisesti liikkeellä. Käsittääkseni porukka ei ole edes tervetullut HJK:n katsomoihin. Samanlainen porukka on ilmeisesti liikkunut aiemmin muissakin peleissä ja tehnyt samanlaisia juttuja, Höysti sanoo.

Poliisien puututtua järjestyshäiriöön osa henkilöistä töni paikalle menneitä poliiseja. Yksi poliisimies rauhoitteli kahta henkilöä, jolloin poliisimiehen takaa oli tullut mies, joka löi poliisia nyrkillä päähän. Poliisimies sai lyönnin osittain torjuttua, mutta sai silti lieviä vammoja kasvoihinsa.

– Ohimoon tuli pientä turvotusta ja poskipäähän punoitusta, Höysti kertoo.

Höystin mukaan lyönnistä epäilty mies on poliisille entuudestaan tuttu.


– Ei ole ensimmäinen kerta, kun hän on tällaisissa karkeloissa mukana, Höysti sanoo.

Vuonna 1995 syntynyt helsinkiläismies otettiin kiinni ja vietiin Turun pääpoliisiasemalle. Häntä epäillään sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta että laittomasta naamioitumisesta.

– Hänellä oli tällainen elokuvasta tuttu Scream-naamari, mutta ei tässä ole Halloweenia tultu Turkuun viettämään.

Lisäksi poliisi otti kiinni eri tapauksessa yhden TPS:n kannattajan, joka oli käyttänyt kiellettyä räjähdettä.