Täpärästi europeleistä jäänyt Honka tekemässä kovan hankinnan

Julkaistu:

Veikkausliiga
Juha Hakola on siirtymässä Honkaan.
Veikkausliigassa kausi 2018 vasta päättyi lauantaina ja liigakarsinnat ovat vielä edessä. Silti kulisseissa kauden 2019 joukkueiden rakentaminen on kovaa vauhtia käynnissä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Vaasan Palloseurassa edelliset kaksi kautta pelannut Juha Hakola on siirtymässä Honkaan. Ilman viime hetken mutkia matkassa siirron viimeiset yksityiskohdat on määrä sopia alkuviikosta.

31-vuotias oli tärkeä pala VPS:n peliä ja iski hyökkäävässä roolissa yhdeksän liigamaalia kahden kauden aikana. Ennen siirtoa Vaasaan hän pelasi Kuopion Palloseurassa kausina 2013 sekä 2014–16.

Hakolassa Honka saa pelaajan, joka sopii joukkueen hyökkäyspelitapaan erinomaisesti. Hakola palaa samalla synnyinkaupunkiinsa Espooseen. Hän ei ole koskaan aiemmin urallaan edustanut mitään espoolaisseuraa.

Hakola on pelannut urallaan myös lukuisissa seuroissa ulkomailla. Hän siirtyi HJK:n akatemiajoukkue Klubi 04:stä tallinnalaiseen FC Floraan 2007. Sieltä matka jatkui Hollannin pääsarjaan Heraclesiin ja Willem II:een. Tämän jälkeen Hakola pelasi vielä Unkarin suurseura Ferencvarosissa ennen paluutaan Suomeen 2013. Kaudella 2013–14 hän piipahti Kyproksen pääsarjassa Aris Limassolin riveissä.

Honka sijoittui päättyneellä liigakaudella neljänneksi. Se taisteli päätöskierrokselle saakka KuPSin kanssa viimeisestä Euroopan liigan karsintoihin oikeuttavasta paikasta, mutta kuopiolaisten 88. minuutin maali päätöskierroksen pelissä IFK Mariehamnia vastaan siivitti sen kolmossijalle, ja hienon kauden pelannut sarjanousija Honka jäi europelien ulkopuolelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt