Chelsea hankki 16-vuotiaan suomalaismaalivahdin – Turkuun tuntuva siirtokorvaus - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Chelsea hankki 16-vuotiaan suomalaismaalivahdin – Turkuun tuntuva siirtokorvaus

Turun Palloseuran maalivahtilupaus Lucas Bergström on siirtynyt Valioliigan suurseuran Chelsean akatemiaan.

Lucas Bergström poseerasi uuden seuransa pelipaidan kanssa.

22.10.2018 19:28

Turun Palloseura kertoo verkkosivuillaan, että 16-vuotias Lucas Bergström liittyi Chelsean vahvuuteen viime viikolla. Hänellä oli voimassaoleva sopimus TPS:n kanssa, joten seura sai siirrosta korvauksen.

TPS:n toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen ei halunnut kertoa tarkkaa summaa, mutta kertoi seuran olevan tyytyväinen siihen.

– Siirtokorvaus on lähempänä kuusinumeroista kuin viisinumeroista summaa. Se ei ole ylitsevuotava summa, mutta ihan hieno kuitenkin, Kähkönen sanoi IS:lle.

Jos isokokoisesta Bergströmistä kasvaa Chelseassa tähti, TPS:n potti kasvaa.

– Kyllä siellä on vähän mahdollista häntää, jos poika menestyy, Kähkönen sanoi.

Toimitusjohtaja oli mielissään nuoren maalivahdin puolesta.

– On upea saavutus, että pääsee tuollaiseen organisaatioon.

TPS:n maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen sanoo, että Lucas Bergström (kuvassa) on hyvin nykyaikainen maalivahti: hyvä avaamaan peliä’ ja vahva yksi-vastaan-yksi -tilanteissa.

Pargas IF:n kasvatti Bergström on kuulunut TPS:n akatemian vahvuuteen parin viime kauden ajan. Hän on harjoitellut ajoittain ykkösjoukkueen kanssa ja pelannut muun muassa A-juniorien SM-sarjassa. Lisäksi Bergström kuuluu Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkuerinkiin.

TPS:stä on viime vuosina lähtenyt kaksi junioripelaajaa eurooppalaisiin suurseuroihin. Keskikenttäpelaaja Abukar Mohamed, 19, siirtyi roomalaiseen Lazioon alkuvuodesta 2017 ja nyt Bergström lähti Chelseaan.

– Tämä on sitä hienoa ja hiljaista työtä, mitä meidän junioripuoli tekee. Toki yritämme muutenkin olla hereillä, jos löytyy lahjakkaita pelaajia. Yritämme saada heistä iloa ja vähän rahallista korvaustakin. Se vie seuraa eteenpäin, Kähkönen sanoo.

Mohamed pelasi tamperelaisessa TPV:ssä ennen siirtoaan Turkuun 2016. Hän ehti pelata yhden kauden Ykköstä TPS:ssä ennen kuin matka jatkui Lazioon. Mohamedia ja Bergströmiä yhdistää sama agentti: entinen Tampere Unitedin toimitusjohtaja Seve Salonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?