Liigasta putoava Kemi hyvästeli kotiyleisönsä voitolla – omistaja on valmis luopumaan enemmistöosuudestaan - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Liigasta putoava Kemi hyvästeli kotiyleisönsä voitolla – omistaja on valmis luopumaan enemmistöosuudestaan

Ykköseen ensi kaudeksi putoava PS Kemi voitti kauden viimeisen Veikkausliigan kotiottelunsa.

21.10.2018 19:30

PS Kemi–IFK Mariehamn 2–0Vaikean kauden viimeinen kotinäytös toi voiton IFK Mariehamnista Juho Mäkelän ja Ville Moilasen maaleilla. Moilaselle osuma oli uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

– Meillä oli tänään vapautunut iloinen peli-ilme. Hienoa oli päättää kotipelit voittoon. Oma urakin jatkuu myös tämän kauden jälkeen, mutta en tiedä vielä, missä, Mäkelä sanoi pelin jälkeen.

PS Kemin puheenjohtaja ja 92,5 prosenttia seurasta omistava Antti Pasanen kertoi IS:lle IFK-pelin alla tuntojaan tästä kaudesta.

– Valmentajavaihdos kesällä Jari Åhmanista David Hannahiin ei tuonut toivottua tulosta vaikka tekemisen taso paranikin. Joukkuetta jouduttiin myös halventamaan pakon sanelemana, joka osaltaan myös varmasti vaikutti.

– Olen valmis luopumaan myös enemmistöosuudestani, jos löytyy innokas kehittäjä, joka on valmis satsaamaan, Pasanen tuumasi.

Kemiläisseura on aloittanut varainkeruukampanjan, jonka tavoitteena on kerätä lokakuun aikana 100 000 euroa.

– Tavoitteeseen on vielä matkaa, mutta olemme saaneet tähän mennessä jo kuitenkin noin 40 yritystä ja yksityishenkilöä mukaan. He haluavat olla mahdollistamassa PS Kemin pelien jatkumisen Ykkösessä ensi kaudella, toimitusjohtaja Jarkko Ruhanen kertoi.

PS Kemillä on myös avoin valmentajahaku päällä. Tämän kuun alussa joukkueen päävalmentaja aloittanut Steven Polack on ilmaissut halukkuutensa jatkaa joukkueen peräsimessä myös divarissa.

IFK Mariehamnia uhkaa tappion vuoksi yhä liigakarsinta. Ahvenanmaalaisjoukkueen valmentaja Peter Lundberg näki, että Hamed Coulibalyn ulosajo 21. minuutilla käänsi kamppailun kotijoukkueen eduksi.

– En yleensä arvostele tuomareita, mutta tuollaisessa tilanteessa erotuomarin pitää olla sataprosenttisen varma punaisesta kortista. Nyt tuo ulosajo pilasi meidän pelimme, Lundberg sanoi STT:n mukaan.

IFK:lla on ennen päätöskierrosta kahden pisteen etumatka karsijan paikalla majailevaanTPS:ään. Viimeisessä ottelussaan IFK Mariehamn kohtaa kotonaan pronssimitalista taistelevan KuPSin.

– Olen erittäin pettynyt tappioon Kemissä, mutta sille ei voi enää mitään. Meidän pitää pelata ensi lauantaina hyvin, jotta voitamme KuPSin, Lundberg totesi STT:lle.

Juttua korjattu klo 22.12. Otsikkoa on muokattu ja Pasasen haastattelun aika korjattu, kuten myös toimitusjohtaja Jarkko Ruhasen titteli.

Ottelun tilastot

PS Kemi–IFK Mariehamn 2–0 (1–0)

45. Juho Mäkelä 1–0, 87. Ville Moilanen 2–0.

Erotuomari: Mohammad Al-Emara.

Yleisöä: 716.

PS Kemi: Tatu Kujanpää, Marek Kaljumäe, Ville Moilanen, Kristian Heinolainen, Jean-Felix Somay (50. Sebastian Rusculleda), Husein Demiri, Henrik Ölander, Juho Mäkelä, Iiro Vanha (75. Jacob Esposito v), Maksim Lipin (85. Luiyi Laguerre), Jorge Mesqueu Neto.

IFK Mariehamn: Ihor Levtshenko, Dylan Murnane, Kristian Kojola, Aleksei Kangaskolkka, Ivan Tatomirovic (v), Amin Nazari, Simon Silverholt, Robin Sid (74. Keaton Isaksson), Hamed Coulibaly (24. ua), Gabriel Petrovic (88. Thomas Mäkinen), Amos Ekhalie (26. Aapo Mäenpää).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?