HJK:n Klauss rikkoi 20 maalin rajan – jatko Suomessa mahdollinen - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:n Klauss rikkoi 20 maalin rajan – jatko Suomessa mahdollinen

HJK:n Klaussin kauden 20:s osuma kaatoi SJK:n.

21.10.2018 18:31

HJK–SJK 1–0

17, 17, 14, 17, 17, 16.

Veikkausliigan maalikuninkaiden maalimäärät kuuden viime kauden aikana ovat olleet runsaaseen ottelumäärään verrattuna maltillisia. Vähintään 20 osuman maalikuninkuus koettiin viimeksi vuonna 2011, kun Timo Furuholm pyssytti Turun Interille 22 rysää.

Tänä vuonna liigassa on jälleen ainakin yksi vähintään 20 maalin mies. Se varmistui eilen, kun HJK:n brasilialaistykki João Klauss teki kauden 20. osumansa kotipelissä SJK:ta vastaan. Tuo maali riitti Suomen mestarille voittoon tilanneköyhässä kamppailussa.

Iltapäivällä viileässä syysillassa pelattu ottelu ei täyttänyt alkuunkaan trillerin aineksia, mutta Klaussin maali kelpaisi sen sijaan monen maalikoosteen kärkisijoille.

Brassi sai 37. minuutilla syötön rangaistusalueen rajalle pian SJK:n kapteenin Jarkko Hurmeen harhasyötön jälkeen ja laukoi pallon pari sekuntia myöhemmin verkkoon. Nopean kääntymisen jälkeen rangaistusalueen ulkopuolelta lähtenyt kuti puolivolleysta upposi oikeaan nurkkaan.

Osuma maistui kookkaalle 21-vuotialle kärjelle erityisen hyvältä, sillä kauden 20. maali antoi odottaa itseään. Klauss pelasi kolme peliä osumatta puiden väliin ja ehti ennen sitä tuhlata Ilvestä vastaan rangaistuspotkun.

– En jännittänyt niin paljon sen suhteen. Aikaisemminkin oli tullut muutama peli, joissa ei tullut maalia. Olen vain tehnyt paljon töitä ja odottanut tilanteita, että pääsen iskemään, 190-senttinen Klauss sanoi HJK:n kapteenin Rafinhan toimiessa tuttuun tapaan tulkkina.

HJK:n Klauss oli paha pideltävä SJK:n puolustukselle.

Saksalaisesta Hoffenheimista HJK:hon lainattu Klauss on onnistunut Suomen mestarin riveissä jopa yli omien odotustensa.

– Silloin kun tulin HJK:hon, ei ollut mitään käsitystä siitä mitä tulee käymään. En odottanut, että menee näin hyvin heti ensimmäisellä kaudella, Klauss sanoi.

Ei ole salaisuus, että HJK pitäisi tähtensä riveissään mieluusti myös ensi vuonna. Vahvan kauden seurauksena kiinnostusta pelaajaa kohtaan on muualtakin. Klauss ei sulje pois mahdollisuutta jatkaa Stadissa.

– Agentti ja joukkue keskustelevat nyt, katsotaan sitten, Klauss kuittasi.

20 maalia ei nälkäiselle hyökkääjäkorstolle riitä. HJK pelaa päätöskierroksen ottelunsa ensi lauantaina TPS:ää vastaan, ja Klauss toivoo heiluttavansa jälleen verkkoa.

HJK:n voitto tietäisi automaattisesti sitä, että TPS karsisi ja SJK säilyttäisi sarjapaikan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?