HJK:sta lähteneen Moshtagh Yaghoubin ura on tienhaarassa – agentin mukaan yhden asian on muututtava - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:sta lähteneen Moshtagh Yaghoubin ura on tienhaarassa – agentin mukaan yhden asian on muututtava

HJK:sta lähteneen Moshtagh Yaghoubin agentti Teemu Turunen tietää, että aika tiimalasissa on käymässä vähiin, jos pelaaja haluaa luoda uran ulkomailla.

Moshtagh Yaghoubin tähtäin on ulkomailla HJK-sopimuksen purkamisen jälkeen.­

19.10.2018 19:02

Sopimuksensa HJK:n kanssa kaksi kierrosta ennen Veikkausliigan päättymistä purkanut keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi hakee uralleen jatkoa ulkomailta, kertoo pelaajan agentti Teemu Turunen.

HJK tiedotti tiistai-iltana, että Yaghoubin, 23, sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Samaa väittää Turunen ja toteaa, että seuran ja pelaajan suhde on kunnossa.

– Sehän oli tiedossa alkujaankin, että ”Mosa” hakee tämän kauden jälkeen siirtoa ulkomaille. Yaghoubi ja HJK ovat tosi hyvissä väleissä, mitään kitkaa ei ole olemassa, Turunen totesi.

Hän ei halua kommentoida syitä sopimuksen purkuun sen enempää. Sen sijaan Turunen myöntää, että Yaghoubin seuraavan siirron on osuttava nappiin, jotta ura ulkomailla urkenisi kunnolla.

– Hän on nyt vedenjakajalla siinä mielessä, että seuraavan seuravalinnan täytyy olla hyvin tarkasti tehty. Mosa on ollut ulkomailla aikaisemmin, ikää alkaa tulla ja nyt on se tilanne, että olisi melkein onnistuttava, jos aikoo ulkomailla uran vielä tehdä.

Huonoja kokemuksia Latviasta

Talvella 2014 Yaghoubi solmi sopimuksen latvialaiseen Spartaks Jurmalaan ja teki samalla lainasopimuksen Venäjän suurseuraan Moskovan Dynamoon. Syksyksi hän palasi Latviaan, kun Dynamo ei vastoin pelaajan odotuksia halunnut lunastaa häntä omakseen.

Latvian pääsarjasta tie vei lopulta takaisin Veikkausliigaan, kun kolmen vuoden sopimus onnistuttiin pitkän kaavan päätteeksi purkamaan mm. jalkapallon pelaajayhdistyksen avustuksella. RoPSissa Yaghoubi voitti 2015 hopeaa. Samalla hänet valittiin liigan parhaaksi keskikenttämieheksi.

Sen jälkeen monelle kotimaista jalkapalloa seuraavalle saattoi tulla ”déjá vu”, kun Yaghoubi siirtyikin takaisin Jurmalaan – paikkaan, josta hän halusi vuotta aiemmin pois mm. sarjan köykäisen tason ja maksamattomien palkkojen takia.

Lainadiili vei Yaghoubin silloin Latviasta Kazakstanin pääsarjajoukkue Shahtjor Karagandaan. Muutaman pelin jälkeen ympyrä kuljetti hänet taas Jurmalaan ja sieltä viime kaudeksi HJK:hon kaksivuotisella sopimuksella.

Edellä mainitun tietoiskun jälkeen ei ole ihme, että Turunen tiedostaa Yaghoubin seuraavan askeleen merkityksen. Jos valinta menee metsään, kansainvälisestä urasta voi olla turha haaveilla siitäkään huolimatta, että Yaghoubi oli Huuhkajien ryhmässä vielä kesäkuun maaotteluissa ja esiintyi edukseen Tampereella Valko-Venäjää vastaan. Samassa pelissä syntyi ensimmäinen maali A-maajoukkueessa.

Turunen arvioi potentiaalisten seurojen voivan löytyä Pohjoismaista ja Keski-Euroopan pienemmistä sarjoista.

– Sieltä se seura todennäköisesti löytyy, Turunen sanoo ja lisää, ettei usko pelaajansa tien vievän tällä kertaa esimerkiksi Venäjän liigaan.

Hän ei näe HJK:n kanssa tehdyn sopimuspurun koituvan Yaghoubin maineelle haitaksi. Purku tuli pian sen jälkeen, kun Yaghoubi pelasi kesken veikkausliigakauden futsalin pääsarjaa Someron Voimassa.

– Mosa on nyt sopimuksettomassa tilassa ja olisi ollut kauden jälkeenkin, tämä ei hirveästi muuta asiaa.

Fysiikka kuntoon

Turunen toteaa myös, että Huuhkajissa kuusi A-maaottelua pelanneen potkutaiturin on saatava itsensä nykyistä parempaan fyysisen kuntoon. Se vaatii menemistä epämukavuusalueelle. Turunen uskoo, että tulos raa'asta työnteosta näkyy myöhemmin kentällä.

Moshtagh Yaghoubi Suomen paidassa Valko-Venäjää vastaan.­

– Esimerkiksi fyysisen kunnon osalta Mosan pitää olla paremmassa kunnossa, jos aikoo tehdä uran ulkomailla. Se on ihan selvä. Hän tietää itsekin, että potentiaali on ihan käsittämättömän iso. Nyt pitää vain olla järkevä ja hoitaa asiat ammattimaisesti seuraavien vuosien aikana kaikilla tasoilla, niin se ura voi siellä ulkomailla vielä aueta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?