Sami Ristilästä FC Lahden valmentaja – tiimissä mukana yllättävä ex-maajoukkuepelaaja - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Sami Ristilästä FC Lahden valmentaja – tiimissä mukana yllättävä ex-maajoukkuepelaaja

Pekka Lagerblom palaa Lahteen, nyt apuvalmentajan pestiin.

Sami Ristilä on FC Lahden uusi päävalmentaja.­

8.10.2018 13:40

Sami Ristilä on FC Lahden uusi päävalmentaja. Toni Korkeakunnakselta paikan kesken kuluvan kauden perinyt Ristilä solmi seuran kanssa sopimuksen, joka kattaa seuraavat kaksi kautta. Lisäksi seuralla on optio kaudesta 2021.

Ristilä toimi aiemmin tällä kaudella Korkeakunnaksen apumiehenä ja oli suosikki päävalmentajaksi siitä lähtien, kun Korkeakunnas ilmoitti vaihtavansa kauden jälkeen maisemaa. FC Lahti kuitenkin ehti antaa viisi kautta seuraa luotsanneelle päävalmentajalle tylyt potkut ennen kuin tämän sopimus ehti umpeutua.

Ristilä debytoi päämiehen paikalla viime sunnuntaina. IFK Mariehamn löylytti Lahtea peräti 3–0.

– Olen totta kai ylpeä siitä, että sopimusta tarjottiin. Erittäin innoissani lähden toteuttamaan tulevaa työtä, tietysti hoidetaan ensin loppukauden matsit. Sitten alkaa ensi kauden rakentaminen. Pelaajisto tulee muuttumaan paljon ja lähdemme lahtelaistamaan joukkuetta asteittain. FC Lahti Akatemia tulee olemaan vahvasti mukana kaikessa toiminnassa, Ristilä kommentoi FC Lahden tiedotteessa.

Ristilä pelasi pitkän uran Suomen kentillä ja ulkomailla 1991–2009. Tämän jälkeen hän on ollut Hakan, KooTeePeen ja KTP:n päävalmentaja.

Ristilän puheet joukkueen lahtelaistamisesta eivät ole sattumaa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan seura aikoo kaventaa entisestään jo nyt vaatimatonta pelaajabudjettia ensi kaudeksi. Korkeakunnas värväsi pääosin onnistuneesti pelaajia Etelä-Suomen eri maakunnista ja myös ulkomailta, mutta häntä moitittiin siitä, että paikalliset pelaajat eivät nousseet edustusjoukkueeseen.

Lagerblom (oik.) liittyi kesken kuluvan kauden FC Hakan riveihin.­

Ristilän apuun tulee yllätysnimi. FC Hakassa tällä kaudella pelannut Pekka Lagerblom liittyy 1+1-mallisella sopimuksella Lahden valmennusvahvuuteen. Hän vastaa myös seuran A-nuorten valmentamisesta.

Lagerblomilla ei ole edeltävää valmentajakokemusta. Pelaamisen ohella hän opiskelee Haaga-Heliassa urheilujournalismia ja toimii personal trainerina.

Lahtelaisen juniorimyllyn kasvatti Lagerblom, 35, debytoi FC Lahdessa kaudella 2003.

Hän siirtyi Bundesliigan Werder Bremeniin ja pelasi pitkään Saksassa. Hän edusti Bremenin lisäksi Nürnbergiä, Aachenia, FSV Frankfurtia, RB Leipzigiä sekä Stuttgartin kakkosjoukkuetta.

Hän palasi pitkälti kierrokseltaan vuonna 2013 Veikkausliigaan ja IFK Mariehamniin. Lahden paidassa hän pelasi 2015. Hän on pelannut myös Norjassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. A-maaotteluja kertyi 12.

Fysiikkavalmentaja Toni Huuhka teki samalla vuoden jatkosopimuksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?