Taistelu Veikkausliigan hopeasta ja pronssista käy kuumana – seuraa näitä pointteja lauantain otteluissa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Taistelu Veikkausliigan hopeasta ja pronssista käy kuumana – seuraa näitä pointteja lauantain otteluissa

RoPS pelaa Turussa ilman toimitsijakiellossa olevaa päävalmentajaansa.

Lucas Lingman rakentamassa tilannetta RoPSille.­

6.10.2018 8:20

IS nostaa lauantain kolmesta ottelusta esiin kolme pointtia.

1) RoPS pelaa Turussa ilman päävalmentajaansa

Hopeamitalista loppukaudella taisteleva Rovaniemen Palloseura joutuu pärjäämään tänään ilman päävalmentajaansa Toni Koskelaa. Napapiiriläiset fantastiseen lentoon läpi kauden ruoskinut luotsi sai toimitsijakiellon Turussa pelattavaan otteluun TPS:ää vastaan, kun hänen katsottiin rikkoneen rangaistusmääräyksiä 21.9. pelatussa HJK-ottelussa.

Palloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Manninen langetti Lapin Kansan mukaan Koskelalle yhden pelin pannan tämän kuumennuttua erotuomari Atte Jussilalle pelin loppuhetkillä.

Koskela menetti hermonsa, kun RoPSin toppari Jems Geffrard ajettiin suoralla punaisella kortilla pihalle. Geffrard on sivussa kyseisen pelikiellon vuoksi myös tänään.

Koskela kertoi LK:lle puhuneensa aiemmin tällä viikolla erotuomari Jussilan kanssa ja pahoitelleensa tapausta.

Lauantaina RoPSia käskyttää kakkoskoutsi Pasi Tuutti, joka on entinen veikkausliigatason jalkapalloilija. Kuopiolainen Tuutti, 39, siirtyi RoPSin edustusjoukkueen apuvalmentajaksi ja junioripuolen valmennuspäälliköksi viime vuoden lopulla. Sitä ennen hän toimi Ilveksen talenttivalmentajana syksystä 2013 saakka.

TPS–RoPS alkaa Veritas-stadionilla klo 16.

2) Palaako Honka pronssisijalle?

Taistelu Veikkausliigan hopea- ja pronssisijoista käy kuumana. RoPS on toisena 53 pisteessä, ja kolmikko KuPS, Honka, Ilves ovat kaikki neljä pistettä perässä.

Maalierolla neljännellä sijalla majaileva Honka voi lisätä sunnuntaina kohtaavien Ilveksen ja KuPSin paineita pisteistä tänään, jos nousija onnistuu voittamaan SJK:n vieraskentällä. Aiempi yritys Seinäjoen-ryöstöretkeen epäonnistui huhtikuussa, silloin SJK voitti Matti Klingan kahden maalin turvin 2–0.

Voitolla Honka pitäisi mahdollisuutensa jopa hopeasijaan elossa. Jos espoolaisryhmä sen sijaan häviää ja RoPS voittaa oman pelinsä Turussa, Honka voi sijoittua enintään kolmanneksi.

Seitsemän pistettä neljästä viime ottelustaan kerännyt SJK tarvitsee yhä hyviä tuloksia sarjapaikan säilyttämiseen. Ero karsijan paikalla olevaan IFK Mariehamniin on vain kolme pistettä, eikä seinäjokisten loppuohjelma ole helpoimmasta päästä.

Maaottelutauon jälkeen ”Kerho” ottaa mittaa ensin HJK:sta Helsingissä ja pelaa päätöskierroksella kotonaan Interiä vastaan. On sanomattakin selvää, että suurien resurssien seuralla on paineita, mutta niin on omalla tavallaan Hongallakin, sillä se tarvitsee vielä pisteitä saadakseen mitalin ja paikan eurokentille.

Honkaa palvelee tänään sekin seikka, että SJK:lta on sivussa peräti kolme pelaajaa pelikieltojen takia. Mehmet Hetemaj’n, Dani Hatakan ja Jarkko Hurmeen korttitilit täyttyivät viime ottelussa RoPSia vastaan. SJK:n kannalta iloinen uutinen on koko kauden akillesjännevamman takia sivussa olleen Obed Malolon paluu kokoonpanoon.

SJK–Honka käynnistyy Seinäjoella klo 18.

3) Kaunisteleeko valmentajaa vaihtanut PS Kemi tilastoaan?

Lähes koko kauden rämpijän maineessa olleen PS Kemin tippuminen varmistui viime kierroksella. Loppukauden kolmessa pelissä kemiläiset pelaavat vain kunniastaan.

Tänään joukkueella on mahdollisuus kaunistella tilastoaan kotiottelussa Turun Interiä vastaan. Ennen kahta viimeistä kohtaamista otteluvoitot olivat ”Kunkkujen” eduksi peräti 4–1.

Tällä kaudella molemmat kohtaamiset on vienyt Inter, joten tilanne on yhä sarjajumbon eduksi 4–3. Tämän ja kuluvan kauden kahdeksasta pelistä siis vain yksi on päättynyt tasan, sekin Kemin ensimmäisellä liigakaudella 2016.

Kotijoukkue pelaa Interiä vastaan uudessa komennossa.

PS Kemi tiedotti perjantaina, että kesken kauden päävalmentajan pestiin astuneen David Hannahin sopimukset urheilutoimenjohtajana ja valmentajana on purettu. Diilien purkamisen syitä perusteltiin pelillisillä ja taloudellisilla seikoilla sekä seuran uusilla strategisilla linjauksilla. PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen sanoi, ettei seuralla ollut taloudellisessa mielessä muuta mahdollisuutta kuin uusia valmennus.

Hannahin lähdön myötä vetovastuun ottaa loppukaudeksi Steven Polack, joka liittyi joukkueen valmennusryhmään elokuun lopulla. Uefa pro -valmentajalisenssin suorittanut britti voitti pelaajaurallaan mm. Suomen cupin ja kaksi SM-pronssia RoPSissa.

Viimeksi Polack valmensi Veikkausliigassa KTP:tä vuosina 2013–15.

PS Kemin ja Interin välinen ottelu alkaa Sauvosaaressa klo 15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?