Veikkausliiga

Poliisi otti 11 rähinöitsijää kiinni lauantain Honka–HJK-ottelun jälkeen

Julkaistu: , Päivitetty:

Veikkausliiga
Osa HJK:n kannattajista päätyi lauantaina poliisin pahnoille.
Lauantaina Espoon Tapiolassa pelatun Honka–HJK-ottelun jälkeen iso joukko HJK:n kannattajia ryntäsi kentälle. Osa heistä tappeli Hongan fanien kanssa.

Sekavalta ja uhkaavalta näyttäneen tilanteen selvittämiseksi tarvittiin poliisin apua. Tapahtumasta riittää jälkipyykkiä.

– Kaiken kaikkiaan otettiin 11 kiinni tapahtumiin liittyen, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Teemu Värtinen kertoi Ilta-Sanomille sunnuntaina.

Kiinnioton perusteina oli rikokselta ja häiriöltä suojaaminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Värtinen ei kertonut, kuinka paljon poliiseja tapahtumassa oli. Virka-apua oli saatu myös Helsingistä. Levottomuuksien selvittämisessä kentällä jouduttiin käyttämään esimerkiksi ratsupoliisin apua.

Kysymys ei ollut yksittäisistä valvovista poliiseista vaan paikalla oli virkavaltaa järjestyksenvalvojien apuna huomattavasti.

Kentän lisäksi rähinöintiä tapahtui läheisen metroaseman alueella, jossa myös osa kiinniotoista tapahtui.

– En ollut paikalla, mutta sen mitä kuvista näin, niin tilanne oli epämiellyttävä, Värtinen viittasi kentällä tapahtuneeseen rähinöintiin.

Värtisen mukaan tapahtumien seurauksena ei ole tehty yhtään rikosilmoitusta.

Värtinen ei kommentoinut, millaiseksi poliisi kokee sen, että resursseiltaan rajallisia poliisivoimia joudutaan sitomaan yksittäiseen jalkapallo-otteluun silminnähden merkittävästi.

– Aika poliittinen kysymys. En lähde ottamaan siihen kantaa, Värtinen sanoi.

Ottelun järjestävän seuran Hongan urheilutoimenjohtaja ja manageri Hexi Arteva oli surullinen ja pettynyt ottelun jälkeisiin tapahtumiin.

– Tilanne oli todella harmillinen: jalkapallon tappio. Selvitykset ovat nyt käynnissä. Teemme tiiviisti yhteistyötä kaikkien kanssa. Tässä vaiheessa en voi kommentoida enempää, Arteva sanoi sunnuntaina.

HJK pahoitteli sunnuntaiaamuna kannattajiensa käyttäytymistä verkkosivuillaan julkaisemassa tiedotteessa.

Juttuun lisätty klo 15.32 tieto rähinöistä metroasemalla.