Jalkapallofanit tappelivat Espoossa nyrkiniskuin ja potkuin – pelaajat ja valmentajat tuomitsivat käytöksen erittäin voimakkaasti - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Jalkapallofanit tappelivat Espoossa nyrkiniskuin ja potkuin – pelaajat ja valmentajat tuomitsivat käytöksen erittäin voimakkaasti

Julkaistu: 29.9.2018 19:01, Päivitetty 29.9.2018 21:10

Veikkausliigakauden kolmas Metroderby päättyi kannattajien rähinöintiin Espoon Tapiolassa.

Maaleja ei nähty Veikkausliigan kauden kolmannessa ja viimeisessä pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Hongan ja HJK:n välillä. Sen sijaan huomion varastivat loppuvihellyksen jälkeiset tapahtumat.

Välittömästi erotuomari Mattias Gastraniuksen päätösvihellyksen jälkeen Klubin kannattajista valtaosa ryntäsi Tapiolan nurmelle halailemaan mestaruuden varmistaneen HJK:n pelaajia.

Osalla toiminta ei jäänyt ainoastaan omien onnitteluun, vaan jotkut HJK:n faneista ryntäsivät huutelemaan Hongan kannattajakatsomon eteen.

Kentälle rynnisti kaikkiaan noin pari sataa kannattajaa.

Kotijoukkueen faneista osa hyppäsi aidan yli, ja kentällä vaihdettiin nyrkiniskuja ja potkuja. Tilannetta rauhoittelemaan tuli joukko järjestyksenvalvojia ja poliiseja mellakkavarustuksessa.

Myös ennen ottelua HJK:n kannattajien marssia stadionille saattaneet kolme poliisihevosta tuotiin nurmelle. Yksi hevosista töytäisi maahan sitä uhkaavasti lähestyneen katsojan. Maahan kaatunut katsoja näytti loukkaantuneen, ja hänet jouduttiin taluttamaan pois kentältä.

Myös mellakkapoliisit joutuivat turvautumaan voimakeinoihin aggressiivisten kannattajien riehuessa kentällä. Poliisi näytti tekevän myös kiinniottoja tilanteessa.

HJK:n keskikenttäpelaaja Nikolai Alho ei erityisemmin yllättynyt joukkueensa kannattajien kentälle ryntäämisestä.

– Jengi on todella fanaattista, ymmärtäähän sen. Väkivalta ei kuitenkaan kuulu jalkapalloon, Alho linjasi suoraviivaisesti.

Klubin kapteeni Rafinha allekirjoitti joukkuekaverinsa viestin.

– Tuo on huonoa esimerkkiä muille. Varsinkin kun paikalla on paljon lapsia. Minunkin omat lapset käyvät katsomassa kaikki meidän kotipelit, Rafinha harmitteli.

Poliisi ja järjestyshenkilöt joutuivat puuttumaan futiskannattajien aiheuttamaan epäjärjestykseen Tapiolassa.

Poliisi ja järjestyshenkilöt joutuivat puuttumaan futiskannattajien aiheuttamaan epäjärjestykseen Tapiolassa.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara toivoi, ettei vastaavaa nähtäisi enää koskaan kotimaisessa jalkapallossa.

– Toivoisin, että kannattajat arvostaisivat meidän työtä sen verran, etteivät tekisi tuollaista. Siinä voi aina sattua, Vasara kommentoi lopun tapahtumia.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo oli samaa mieltä.

– ”Vesku” (Vasara) tyhjensi pöydän. Allekirjoitan tämän, Lehkosuo sanoi lehdistötilaisuudessa.

Hongalla parhaat paikat

Itse ottelussa vain Hongalla oli panosta, sillä HJK:lla on mestaruus jo takataskussa. Liigassa kolmantena oleva Honka hamusi pisteitä, joilla vankistaisi otettaan paikasta ensi kauden eurokentille.

Heti pelin ensiminuuteilla Hongan Lucas Kaufmann riisti pallon ja laukoi terävästi, mutta pallo meni niukasti ohi Maksim Rudakovin vartioiman HJK:n maalin.

Macoumba Kandji väläytteli taituruuttaan jatkuvasti, ja näyttävin suoritus nähtiin 20. minuutin kohdalla. Senegalilainen nousi vasenta laitaa aina maalille asti ja nosti pallon yli Rudakovin, mutta Borjas Martinin veto avopaikasta meni ohi.

Hongan valmentaja Vasara oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen mutta manasi hukattuja paikkoja.

– Käytimme hyvin niitä saumoja, joita olimme harjoitelleet. Pääsimme hyvin prässistä hyökkäyksiin.

– Viimeistelyssä emme olleet kuitenkaan tarpeeksi hyviä. Ratkaisut eivät olleet laadukkaita, Vasara sanoi.

Puoliajan paras paikka siunautui Duarte Tammilehdolle, joka laukoi pallon niukasti HJK:n maalin yli Martinin upean esityön jälkeen. Klubin ensimmäisen puoliajan ainoat puolittaiset maalipaikat kilpistyivät Hongan puolustukseen.

– ”Bana” Lehkosuo taisi puoliajalla sanoa, että pelasimme kauden huonointa peliämme. Menetimme palloa liikaa. Se ei ole hyvä juttu, kun vastustajalla on sarjan paras vastahyökkäyspelaaja Mac Kandji, Alho sanoi.

Toisella puoliajalla HJK:n peli parani, eikä Honka päässyt enää yhtä hyville tekopaikoille. Maali ei lopulta nähty kumpaankaan päähän.

Tasapeli tietää sitä, että Honka nousee kolmen pisteen karkumatkalle Ilveksestä ja KuPSista. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin mahdollisuudet nousta tasoihin vielä lauantaina omissa otteluissaan.

– Emme hävinneet tänään mitään, mutta emme myöskään voittaneet mitään, Vasara sanoi.

Kauden kahdessa aiemmassa Metroderbyssä HJK oli molemmilla kerroilla parempi maalin erolla.

Päivitys klo 21.10: Mika Lehkosuon kommenttia tarkennettu ja otsikkoa täsmennetty