Varmisteleeko HJK mestaruuttaan? Pallokerhon livestudio klo 18 Veikkausliigan kärkikamppailussa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Varmisteleeko HJK mestaruuttaan? Pallokerhon livestudio klo 18 Veikkausliigan kärkikamppailussa

Pallokerhon livestudiot jatkuvat perjantaina HJK:n ja RoPS:n välisessä huippupelissä. Lähetys Töölön jalkapallostadionilta alkaa klo 18.

HJK:n maaliseppo Klauss on lannistanut monta maalivahtia tällä kaudella.­

21.9.2018 17:54

IS nostaa perjantain kahdesta veikkausliigapelistä esiin kolme pointtia.

1) Varmisteleeko HJK mestaruuttaan kärkikamppailussa?

HJK on käytännössä Suomen mestari vuosimallia 2018, jos se kaataa tänään perässään majailevan RoPSin kotonaan Veikkausliigan kärkitaistossa.

Ennen ottelua joukkueiden välinen ero on yhdeksän pistettä Klubin eduksi, vaikka helsinkiläisillä on peli vähemmän pelattuna.

Voitolla stadilaisseura kirisi jo 12 pisteen kaulan ja käytännössä varmistaisi mestaruuden. Vaikka RoPS voittaisi kauden neljä viimeistä otteluaan, Klubi ei saisi saada enää pistettäkään jotta lappilaiset voisivat kiriä tasapisteisiin. Tuokaan ei välttämättä riittäisi RoPSin ykkössijaan, sillä Klubilla on tällä hetkellä selvästi parempi maaliero.

Toisin sanoen RoPS on tänään pakkovoiton edessä, jos sensaatiomaista kautta pelaava joukkue haluaa elätellä edes pienoisia toiveita HJK:n haastamisesta mestaruustaistossa. Vaikka RoPS voittaisikin, mestaruus vaatisi loppukauden osalta pelkkiä voittoja sekä HJK:n hurjaa kompurointia.

Neljän voitetun ottelun ja viiden nollapelin putkessa oleva HJK on rovaniemeläisille vaikea kaadettava. Uskoa antaa kuitenkin viime pelin tulos. Elokuun alussa RoPS oli Töölön jalkapallostadionilla lähellä jopa vierasvoittoa kunnes Klubin maalipyssy Klauss tasoitti pelin 2–2:een 88. minuutilla.

Kauden avauskohtaamisen HJK voitti vieraissa 21, ja tuolloinkin brassikärki Klauss oli iskussa tehden joukkueensa molemmat maalit.

  • ISTV:n livestudiolähetys HJK–RoPSista alkaa Ruudussa klo 18.

Paikalla Töölön jalkapallostadionilla ovat juontaja Antti Virolainen, IS:n jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin sekä asiantuntija-valmentaja Marko Rajamäki.

Lähetyksen näet täältä.

2) Lahti surkeassa vireessä Seinäjoelle

Kahdeksan peliä, eikä niiden aikana ainuttakaan voittoa. FC Lahti on juhlinut kolmen pisteen saalista viimeksi lähes kaksi kuukautta sitten. 27 pelin jälkeen maaliero on tasapaksu 26–26 ja sijoitus sarjan keskikastissa tukeva.

Mitalisijat näyttävät mustapaitojen osalta jo karanneen. Ero sarjakolmoseen Honkaan on jo 11 pistettä, kun Lahdella on peli vähemmän pelattuna. Nousu neljän parhaan joukkoon ja europaikoille vaatisi joukkueelta loppukaudella selvää tasonnostoa, nappisuoritusta ja kenties hiukan onneakin.

Sarjapaikkansa säilyttämisen puolesta joukkueella ei sentään ole hätää. Ne huolet koskevat joukkueen tämän illan vastustajaa SJK:ta, jonka ero karsijan paikalla olevaan TPS:ään on vain kaksi pistettä. SJK joutuu siis pelaamaan huomattavasti enemmän paineiden alla vieraisiinsa verrattuna.

Lahti matkustaa Pohjanmaalle osin raajarikkoisena. Laituri Santeri Hostikka ja brassikärki Stenio ovat molemmat pelikiellossa. Maalintekovastuun kantanee siis Viron maajoukkuemies Henri Anier, jonka ruuti on ollut kauden aikana odotuksiin nähden märkää. Anier on Lahden paras maalintekijä vain viidellä osumalla.

3) Taasko 1–0?

SJK:n ja FC Lahden edelliset kohtaamiset ovat noudattaneet poikkeuksellisen samanlaista kaavaa.

Kaikki neljä edellistä peliä ovat päättyneet lukemiin 1–0. Joka kerta voittoa on juhlinut kotijoukkue. Pelin ainokainen on nähty kolmesti vasta toisella jaksolla.

FC Lahden edellisestä Seinäjoen-ryöstöreissusta on kulunut kaksi ja puoli vuotta. Tuolloin lahtelaiset ottivat vierasvoiton liigacupissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Sen jälkeen ”Mustat Kuhnurit” on vieraillut Seinäjoella viidesti haalien kaksi tasapeliä, loput se on hävinnyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?