Rikkooko RoPSin tähtivahti Veikkausliigan ennätyksen? Matkaa enää kolme nollapeliä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Rikkooko RoPSin tähtivahti Veikkausliigan ennätyksen? Matkaa enää kolme nollapeliä

Antonio Reguero on torjunut RoPSin sarjakakkoseksi. Hän on lähellä napata itselleen liigan yhden kauden nollapeliennätyksen.

Antonio Reguero on pitänyt nollan jo 15 kertaa tällä kaudella.­

14.9.2018 14:59

Rovaniemen Palloseuran maalivahdin Antonio Regueron pelipaita on niin täynnä mainoksia, että se muistuttaa tilkkutäkkiä. Espanjalaisen Regueron vatsan kohdalla on kuitenkin yksi logo, joka sopii hänelle kuin nenä päähän: Napapiirin Betoni.

Reguero, 36, on nimittäin sementoinut RoPSin maalin tällä kaudella umpeen. Hän on pelannut sarjakakkosena majailevan RoPSin jokaisessa kauden 26:ssa ottelussa ja päästänyt vain 18 maalia. Reguerolla on kasassa jo 15 nollapeliä. Kautta on jäljellä vielä seitsemän ottelua, joten Veikkausliigan yhden kauden nollapeliennätys saattaa vaihtaa omistajaa.

Tällä hetkellä rekordia pitää hallussaan Walter Viitala, joka piti nollan 18 ottelussa IFK Mariehamnin mestaruuskaudella 2016. Tätä faktaa Reguero ei tosin tiedä eikä halua tietää.

– Älä kerro sitä minulle! Kauden aikana minua eivät kiinnosta tilastot. Olen pyytänyt samaa RoPSin maalivahtivalmentajalta Juho Luukkoseltakin: älä puhu minulle numeroista kun pelit ovat vielä käynnissä. Voimme sitten viimeisen ottelun jälkeen ottaa lasilliset viiniä ja katsoa tilastoja sekä pohtia, miten kausi meni, Reguero sanoo.

IFK Mariehamnin mestaruuteen torjuneella Walter Viitalalla on hallussaan Veikkausliigan yhden kauden nollapeliennätys.­

Tähän asti RoPSin kausi on sujunut erinomaisesti. Lappilaisseura on vahvasti kiinni europaikassa, sillä hajurakoa nelossijalla olevaan FC Honkaan on viisi pistettä ja RoPS on pelannut yhden ottelun Honkaa vähemmän.

– Ennen kautta meidän odotettiin taistelevan putoamista vastaan, mutta olemmekin pelanneet erittäin hyvin, Reguero sanoo.

– Uusi valmentaja Toni Koskela toi mukanaan uuden pelityylin, joka on toiminut erittäin hyvin. Tästä meidän pitää olla ylpeitä, sillä kova työmme on palkittu.

LUE LISÄÄ: Suomalainen tuomarilegenda Petteri Kari saa kunnianosoituksen – ”En olisi ikinä voinut kuvitella”

RoPSilla on vielä pienet mahdollisuudet jopa mestaruuteen. Sarjakärki HJK:hon matkaa on seitsemän pistettä, tosin helsinkiläisjoukkue on pelannut ottelun vähemmän.

– Näitä asioita ei parane miettiä liikaa, vaan mennään peli kerrallaan. Näin saamme parhaan tuloksen. Eurokentille pääsy olisi iso saavutus. Mestaruudestakin voimme vielä unelmoida, mutta HJK on erittäin vahva. Seurassa on tehty loistotyötä pari viime kautta, Reguero sanoo.

Ennen Suomeen tuloaan Reguero pelasi neljä vuotta Skotlannissa. Hän sai yhteensä 39 skottiliigan peliä tililleen Invernessissä ja Ross Countyssä. Veikkausliigassa hän pitää siitä, että sarjan sisäiset tasoerot ovat pieniä.

Skotlannissa Celticiä vastaan pikkuseuroilla ei ole juuri toivoa. Suomessa on toisin.

– Täällä kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Meidän seuraava vastustajamme, PS Kemi, haki hiljattain 0–0-tasapelin Helsingistä HJK:ta vastaan, Reguero sanoo.

Antonio Reguero on pelannut urallaan myös Skotlannin valioliigassa.­

Reguerolle jättien kanssa pelaaminen on tosin tuttua. Invernessin historian ensimmäisen liigavoiton Celtic Parkilla torjunut maalivahti pääsi häämatkallaan Thaimaassa pysäyttämään elefanttien ampumia pilkkuja.

– Kävin vaimoni kanssa katsomassa elefanttinäytöstä. Siellä kysyttiin yleisöltä, onko vapaaehtoista maalivahtia torjumaan norsujen laukauksia. Vaimoni meni sitten huutamaan, että täällä on maalivahti!

Saitko kudit kiinni?

– Sanotaan niin, että norsunpoikanen teki maalin, Reguero vastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?