Pitääkö RoPS sarjajumbon jälleen nollilla? Seuraa näitä Veikkausliigan Lapin derbyssä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Pitääkö RoPS sarjajumbon jälleen nollilla? Seuraa näitä Veikkausliigan Lapin derbyssä

Ilta-Sanomat nostaa Veikkausliigan perjantain ainoasta ottelusta esiin keskeiset pointit.

RoPS kohtaa PS Kemin.­

14.9.2018 10:30

1) Lappilaisjoukkueet päinvastaisissa tilanteissa

Tänään kello 17.30 Kemissä kohtaavien RoPSin ja PS Kemin kuluvat kaudet ovat olleet kuin yö ja päivä. RoPS on sarjakakkosena, kun taas paikallisvastustaja Kemi tuskailee liigan hännillä elätellen toiveita sarjapaikan säilyttämisestä.

49 pisteessä oleva RoPS on kerännyt peräti 31 pistettä sarjajumboa enemmän, vaikka maaleja on tehtynä vain 10 enemmän. RoPSin menestys perustuu ennen kaikkea tiiviiseen puolustuspeliin. Nollapelejä on kasassa jo 15!

Tällä kaudella RoPS on hävinnyt viidesti. Edellinen tappio tuli noin 1,5 kuukautta sitten Interille. Sen jälkeen napapiiriläiset ovat pelanneet viisi viime peliään tappioitta. Niistä kolme on voittoja. Viime pelissä FC Honka kukistui Rovaniemellä 2–1.

Tilanne Kemissä on RoPSiin verrattuna täysin päinvastainen. PS Kemi on pelannut viisi peliä putkeen ilman voittoa ja saanut niistä kasaan kolme tasapeliä. Viime pelissä tuli karu turpasauna Turussa, kun joukkue hävisi elintärkeän pelin toiselle putoajakandidaatille TPS:lle 1–4.

2) Jääkö Kemi jälleen nollille?

15 nollapelistään RoPS on saalistanut kaksi PS Kemin kustannuksella. Kauden kaksi aiempaa derbyä ovat päättyneet sensaatiojoukkueen eduksi ensin kotikentällä 3–0 ja viimeisimpänä Kemissä kesäkuussa 1–0.

Molemmissa derbyissä RoPSin tehopyssy on ollut makedonialainen Filip Ivanoski, joka onnistui maalinteossa kahdesti – kerran kummassakin pelissä. Hän ei kuitenkaan enää pelaa Rovaniemellä. Keskikentällä läpimurtokauttaan pelaava, HJK:sta täksi kaudeksi RoPSiin siirtynyt Lucas Lingman on antanut maaliin johtaneen syötön molemmissa kamppailuissa.

Jääkö PS Kemi jälleen nollille verivihollistaan vastaan? Se jää nähtäväksi, mutta viime pelien perusteella maalinteko on ollut ”Kuninkaille” hyvin haastavaa. Kolmessa viime pelissä vastustajan verkko on heilunut vain kerran. Viimeksi Kemi teki enemmän kuin yhden maalin 1,5 kuukautta sitten 3–2-voitossa KuPSista. Kauden 26 pelissä punapaitajoukkue on jäänyt kymmenesti nollille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?