Veikkausliiga

Veikkausliigan kolme pointtia – SJK pelaa kovissa paineissa KuPSia vastaan

Julkaistu:

Veikkausliiga
Helpottaako SJK:n putoamisuhka vai jatkuuko KuPSin hyvä vire?
Veikkausliigan lauantain ainoassa ottelussa KuPS–SJK pisteet olisivat molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeitä. Ilta-Sanomat nostaa esille kolme pointtia ottelusta.

1) SJK:lla kovat paineet

SJK on karistanut suoran putoajan paikan kuuden pisteen päähän, mutta karsijan paikkaan on matkaa vain kaksi pistettä. IFK Mariehamnin voitto viikolla Ilveksestä ja TPS:n täysi pistepotti perjantaina PS Kemiä vastaan lyövät vahvasti painetta SJK:n niskaan.

Paikallisottelut VPS:aa vastaan olivat SJK:lle tuloksellisesti hyviä, mutta kurssin kääntyminen jäi väliaikaiseksi. Ilves kävi hakemassa sen jälkeen pisteet Seinäjoelta ja maaliton tasapeli PS Kemin vieraana lopun miesylivoimasta huolimatta ei sekään esityksenä vakuuttanut.

2) Eremenkolla on kestänyt

Päävalmentaja Alexei Eremenkolla on ollut aikaa saada SJK:n peli raiteilleen, mutta ainakaan täysin työ ei ole onnistunut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt aletaan olla siinä vaiheessa kautta, jossa peliä ei voi enää kehittää jatkoa ajatellen, vaan nyt pelataan ainoastaan pisteistä.

Eremenkonkin pitää kääntää fokus puhtaasti tuloksen tekoon. Tappio lauantaina merkitsisi SJK:lle maajoukkuetauolle jäämistä erittäin ikävissä tunnelmissa.

3) Jatkuuko KuPS:n hyvä vire?

KuPS kärsi edellisessä ottelussaan niukan tappion sarjataulukon kärkijoukkueelle HJK:lle, mutta oli voittanut sitä ennen kolme perättäistä peliä.

HJK:ta vastaankin KuPS olisi nähtyä paremmalla onnella napannut ainakin pisteen, joten Jani Honkavaaran suojatit ovat varsin hyvässä iskussa syksyn kynnyksellä.

KuPS:lla olisi nyt mahdollisuus nousta FC Hongan rinnalle kolmannelle sijalle. Taistelu europaikoista käy varmuudella tiukkana kauden loppumetreille saakka.

Jokainen voitto on siinä taistelussa arvokas – ja nimenomaan voitto. Tasapelit eivät riitä, minkä takia KuPS pelaa Seinäjoella varmuudella vain voitto mielessään.

SJK:n hylkimä Reuben Ayarna on KuPS-paitaan siirryttyään ollut erinomaisessa vireessä. Häntä ei KuPSin harmiksi nähdä kentällä lauantaina entistä seuraansa vastaan, sillä hän kärsii pelikieltoa varoitustilin täyttymisen takia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt