Veikkausliiga

Veikkausliigassa kolme ottelua – Pallokerhon livestudio TPS–PS Kemi-pelissä kello 18

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan illalla kolme ottelua. IS kokosi niistä pääpointit. Livestudiolähetys Turusta alkaa klo 18.

1. Kahden kerroksen väkeä

Veikkausliiga on siitä mielenkiintoisessa tilanteessa, että merkityksettömät pelit ovat vähissä, vaikka sarjassa loppusuora häämöttää pian. Oikeastaan vain FC Inter on sellainen joukkue, jolla ei ole suurta panosta loppukaudesta.

Marginaalit ovat olleet viime kierroksilla hyvin pienet.

Mitalitaistossa on seitsemän joukkuetta ja putoamistaistossa neljä. Ja juuri putoamistaiston kannalta perjantai on äärimmäisen mielenkiintoinen.

2. Turussa hurja panos

Turun Veritas-stadionilla toisistaan ottavat mittaa TPS ja PS Kemi, liigan kaksi hännänhuippua. TPS on kierrokselle lähdettäessä vain pinnan PS Kemin edellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joukkueiden kuntopuntaria tarkasteltaessa suosikkia on vaikea nimetä tähän äärimmäisen tärkeään otteluun. TPS on voittanut viiteen edellisotteluun vain kertaalleen, mutta PS Kemi on puolestaan tahkonnut jo neljä kamppailua putkeen ilman täyttä pistepottia. Toki kahdessa edellispelissään kemiläiset ovat puristaneet tasapelin ja toisessa sentään oli vastassa sarjakärki HJK.

Kemiltä ovat sivussa pelikiellossa olevat Kristian Heinolainen ja Maxim Lipin.

Pallokerhon livestudiolähetys Turusta alkaa klo 18. Paikalla Veritas-stadionilla ovat juontaja Antti Virolainen, toimittaja Saku-Pekka Sundelin ja asiantuntija-valmentaja Marko Rajamäki.

3. Rovaniemellä pelataan melkeinpä jo hopeasta

Rovaniemellä kohtaavat sarjan tämän hetken kakkonen RoPS ja kolmonen FC Honka. Piste-eroa näillä kahdella ryhmällä on viisi pistettä, joten hopeasijan kannalta voidaan puhua jo lähes ratkaisevasta yhteenotosta.

RoPS on ollut vahva kotijoukkue, mutta Honka on osoittanut reissupeleissään venymiskykyä. Espoolaiset ovat lähteneet kauden aikana tyhjin käsin kotiin vain kaksi kertaa. Tosin tasapelejä on tullut vierasotteluista peräti seitsemän ja niiden johdosta Honka ei ole kultakamppailuun yltänyt.

4. Missä voitot?

FC Lahti ja VPS ottavat yhteen Lahden Kisapuistossa. Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka vielä kuukausi sitten olivat kuumia mitalisuosikkeja. Nyt nämä kaksi eivät ole enää sitä. Syy löytyy kuntopuntarista.

FC Lahti on voittanut viimeksi 22. heinäkuuta, kun IFK Mariehamn kaatui 2–0. Sen jälkeen joukkue on pelannut kolme tasapeliä ja hävinnyt kahdesti. VPS:n edellinen täysi pistepotti on samalta päivältä. VPS:n saldo viime viikoilta on lahtelaisten kanssa identtinen, 0–3–2. Yksi noista tasatuloksista on joukkueiden keskinäinen vääntö, heinäkuun lopussa pisteet jaettiin Vaasassa lukemin 2–2.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt