Veikkausliiga

Veikkausliigan putoamistaistelussa iso käänne – ruotsalaislaiturin kaksi maalia varmistivat IFK:lle harvinaiset pisteet

Julkaistu:

Veikkausliiga
IFK Mariehamn otti vasta kauden toisen vierasvoittonsa Veikkausliigassa.
Keskiviikkona Veikkausliigassa nähtiin tälle kaudelle harvinainen ottelu, kun IFK Mariehamn nousi tappioasemasta rinnalle ja ohi Tampereen Ilveksen vieraana. Ottelu päättyi IFK:lle 2–1.

Tappio oli Ilvekselle liigakauden ensimmäinen kotikentällä. IFK:lle vierasvoitto oli puolestaan vasta toinen.

Vierasjoukkueen sankari oli ruotsalainen Simon Silverholt. Kun IFK joutui pelaamaan ilman pelikieltoa kärsinyttä tehomiestään Aleksei Kangaskolkkaa, Silveholt astui valokeilaan ja viimeisteli kaksi kaunista maalia toisella jaksolla.

Ilves osui kuitenkin ensin, kun IFK:n ukrainalaismolari Igor Levtshenko ei onnistunut torjumaan Ilari Mettälän kovaa, lähietäisyydeltä lähtenyttä laukausta. Vaikka pallo kimposi Levtshenkosta maaliin, siihen Ilveksen ilonaiheet loppuivatkin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oli meiltä huono peli: väsynyttä ja halutonta. Tähän matsiin ei voi olla tyytyväinen, Ilveksen maalintekijä Mettälä kertasi ISTV:lle.


Silverholt on ollut IFK:n vaisun kauden harvoja valopilkkuja. Hän saapui talvella Suomeen Ruotsista, jossa edusti Halmstadia ja GAISia.

Taidoista Silverholtin paikka esimerkiksi Allsvenskanissa ei koskaan ollut kiinni, vaan hän kärsi vuodesta toiseen kiusallisista vammoista. Niiltä hän ei ole säästynyt tänäkään vuonna, mutta siitä huolimatta Silverholt on tehnyt viisi maalia 19 ottelussa.


IFK on kerännyt nyt viisi pistettä kolmesta viime ottelustaan. Sen seurauksena ero karsijan paikalla olevaan Turun Palloseuraan venähti nyt neljään pisteeseen. Putoajan paikalla oleva Kemi on viisi pinnaa saarelaisia perässä.

Ilvekselle tappio oli kolaus pronssi- ja europaikkajahdissa. Jarkko Wissin suojatit ovat neljä pistettä kolmannella sijalla olevaa Honkaa jäljessä. Plakkarissa on vielä yksi rästiottelu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt