Veikkausliiga

Usain Bolt sai Twitterissä työtarjouksen Oulusta – ”Saat suoran sopimuksen, ei koeaikaa”

Julkaistu:

Kakkonen
Daniel Amokachi houkuttelee Usain Boltia Kakkosessa pelaavaan Herculesiin.
Oululainen jalkapalloseura Hercules on tullut tunnetuksi rohkeista ideoistaan. Yksi sellainen nähtiin 2016, kun Suomessa kolmannella sarjatasolla eli Kakkosessa pelaava seura pestasi päävalmentajakseen Daniel Amokachin, joka muistetaan muun muassa Valioliigan Evertonista ja MM-kisoista 1994.

Amokachi valmensi seuraa yhden kauden ja siirtyi tekniseksi johtajaksi kesken kauden 2017. Hänen kaksospoikansa, 22-vuotiaat Kalim ja Nazim, pelaavat yhä seurassa.

Daniel Amokachin uusin idea on supersprintteri Usain Boltin värvääminen enemmän tai vähemmän virallisesti sosiaalisen median kautta. Yleisurheilu-uransa päättämisen jälkeen Bolt on haaveillut jalkapallourasta, ja hänen tuorein yrityksensä on parhaillaan käynnissä australialaisen Central Coast Marinersin riveissä.

Elokuun alkupuolelta saakka joukkueen mukana harjoitelleen Boltin on määrä debytoida harjoitusottelussa lähiaikoina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bolt on tuskaillut jalkapallon fyysisten vaatimusten kanssa. Hän kertoi BBC:lle, ettei ole tottunut futiksessa alati vaihtelevaan tempoon ja pelin aaltoiluun. Olympia- ja MM-sankari saa Amokachilta eksoottisemman oljenkorren.
– Minä opetan sinut tekemään maaleja. Tule Herculekseen. Saat suoran sopimuksen, ei koeaikaa. Tie on täältä auki aina La Ligaan saakka. Palaa asiaan, ja voin järjestää kaiken, Amokachi kirjoitti Twitterissä.

Viittaus La Ligaan ei ole pelkkää hölynpölyä, sillä oululaisseuralla on Espanjan pääsarjaseuran Deportivo Alavesin kanssa yhteistyösopimus. Sopimuksen mukaan Hercules saa merkittävää apua urheilutoiminnan kehittämisessä espanjalaisilta. Alaves saa suomalaista teknologiaosaamista.

Hercules taistelee Kakkosen C-lohkossa yhä paikasta nousukarsintaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt