Veikkausliiga

SJK sai 80 000 euron laskun pelaajasta, joka pelasi vain 8 ottelua – ”Meitä kusetettiin tietoisesti”

Julkaistu:

Veikkausliiga
Senegalilaistopparin palkkaaminen koitui SJK:lle kalliiksi.
Veikkausliigaseura SJK joutuu maksamaan peräti 80 000 euron kasvattajarahan kolmelle espanjalaisseuralle puolustaja El-Hadji Gana Kanesta.

Senegalilainen toppari tuli Seinäjoelle helmikuussa 2016. Hänen kerrottiin olevan Real Mallorcan kasvatti ja pelanneen myös paikallisissa Binissalemin ja Ferriolensen joukkueissa.

Sopimuksen viilasivat SJK:n puheenjohtajan Raimo Sarajärven mukaan silloinen valmentaja Simo Valakari ja pelaajan agentti suomalaisen asianhoitajan avulla. Seurajohto siunasi sopimuksen, joka kuitenkin purettiin jo kahdeksan ottelun jälkeen.

Jälkikäteen SJK sai yllätyksekseen noin 80 000 laskun, koska Gana Kanen kontrahti SJK:n kanssa oli pelaajan uran ensimmäinen ammattilaissopimus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sarajärven mukaan pelaaja on saanut palkkansa Espanjassa ilmeisesti pimeänä.

– Meillä on pelaajan agentilta meili, jossa hän sanoo tämän saaneen Mallorcalla palkkaa 1 500 euroa kuussa nettona. Viralliset paperit Fifassa ovatkin olleet ihan muuta. Tämä on harhauttanut meillä asiaa hoitaneet uskomaan, ettei vaaraa kasvattajarahasta ole ollut.

SJK:n puheenjohtaja sanoo, että aloite kasvattajarahan perimiselle on tullut juristilta, joka on kehottanut espanjalaisseuroja ryhtymään toimiin vastaavissa tapauksissa.

– Pelaaja kaupattiin meille ilmaisena, mutta hän olikin kaikkea muuta. Paskamainen juttu. Meitä on kusetettu tietoisesti, ja siinä on onnistuttu, Sarajärvi harmittelee.

Hänen mukaansa Fifan säännöt ovat selkeät ja seura on ollut huolimaton. Asian voisi viedä jatkokäsittelyyn, mutta Sarajärvi ei usko sen johtavan mihinkään.

Hän on keskustellut tapauksesta Veikkausliigan hallituksenkin kanssa. Hän haluaa nostaa asian esiin, jotta muut suomalaisseurat olisivat tarkkana hankkiessaan nuoria pelaajia ulkomailta.

SJK:n tulevaan budjettiin tapaus ei Sarajärven mukaan vaikuta. Seinäjokisten kauden pelaajabudjetti on 945 000 euroa, mutta vastaava yllätyslasku olisi uhka monien seurojen toiminnalle. Esimerkiksi TPS:n koko pelaajabudjetti on 350 000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt