Veikkausliiga

Moshtagh Yaghoubi kohtasi kiusatun Eikka-pojan – kannusti ja kertoi kokemuksistaan: ”Tällaiset hetket jäävät mieleen”

Julkaistu:

HJK:n keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi rohkaisi yhteisellä kauppareissulla kiusaamisesta kärsinyttä Eikkaa.
HJK:n keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi julkaisi koskettavan kertomuksen Instagram-tilillään. Yaghoubi kertoo tapauksesta, joka sattui HJK:n vieraspelimatkalla Kuopiossa vastaan sunnuntaina.

Keskikenttäpelaaja kertoo pohtineensa, miten hän ehtisi käymään kaupassa ennen joukkueen bussin lähtöä takaisin Helsinkiin.

– Parkkipaikalla kolme nuorta ja innokasta kundia tuli pyytämään yhteiskuvaa ja siinä sitten napattiin kuvat. Pojat kuulivat kuin mietin että missäs on lähin kauppa ja mites pääsisin sinne kauppaan. Pojat tarjosivat kyytiä ja kertoivat heidän äidilleen että ”viedään Mosa kauppaan”. Siinä sitten hyppäsin kyytiin ja lähdettiin kauppareissulle, Yaghoubi kirjoittaa Instagramissa.

Automatkan aikana kuljettajana ollut äiti alkoi kertoa ikävää tarinaa Eikka-pojastaan. Afganistanissa syntynyt Yaghoubi kertoi sitten omasta taustastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Eikkaa on kiusattu paljon ja huomasin että tämä oli vaikea asia heille. Olin hieman sanaton ja koitin parhaalla mahdollisella tavalla auttaa ja tsempata Eikkaa kertomalla miten minuakin on kiusattu nuorempana. Kauppareissu sujui muuten hyvin ja kiitin perhettä kyydistä, hyppäsin joukkueen bussiin ja lähdettiin takas stadiin, Yaghoubi jatkaa kirjoitustaan.

Nyt Yaghoubi kertoo saaneensa Eikan äidiltä tuoreita kuulumisia. Äiti halusi kiittää Yaghoubia.

– Eikka sai juttelusta paljon ja on nyt vahvempi. Kiusaus ei ole loppunut, viimeksi eilen jäähallissa oli pojalle huudeltu ja naurettu. Mutta kertomasi jälkeen hän ei ole välittänyt enää samalla tavalla vaan on oma rohkea itsensä. Lehteen tehtiin juttukin pojan kiusaamisesta ja siitä että menee vertaistukea saamaan. Minä alan vetämään yhtä ryhmää. Opetit meille kaikille jotain.

Loppuun Yaghoubi muistuttaa vielä tärkeästä asiasta.

– Tällaiset hetket jää mieleen ja nämä asiat on tärkeitä tuoda esiin. Muistakaa et JOKAINEN meistä on saman arvoinen! Eikka OOT BOSS ❤️ oli ihana nähdä teitä ja toivottavasti nähdään pian 🙌🏽
Yaghoubi on kertonut omasta taustastaan aiemmin Ilta-Sanomissa. Joulukuussa 2015 hän kertoi ISTV:n Pallokerho-ohjelmassa dramaattisen tarinan, kun hänen isänsä ammuttiin perheen kotiovelle.

HJK:ssa pelaava Yaghoubi debytoi Veikkausliigassa Hongan riveissä syksyllä 2011. Sen jälkeen hän on edustanut Moskovan Dynamoa, latvialaista Spartaks Jurmalaa, RoPSia ja kazakstanilaista Shahtar Karagandaa.

23-vuotias taituri on pelannut Suomen A-maajoukkueessa kuudessa ottelussa, joissa hän on tehnyt yhden maalin.