Veikkausliiga

Kolme pointtia sunnuntain ottelusta – HJK:lla tilaisuus karata mestaruustaistossa lopullisesti

Julkaistu:

Veikkausliiga
Viikonlopun kierroksen päättää ottelu KuPS–HJK. IS nostaa esille kolme olennaista pointtia.

1) Saako HJK selätettyä KuPS-kammonsa?

HJK vei viime kaudella kaikki kolme kohtaamista Veikkausliigassa KuPSia vastaan nimiinsä, eivätkä kuopiolaiset onnistuneet noissa otteluissa kertaakaan maalinteossa.

Tällä kaudella on kuitenkin ollut toisin. KuPS on kahdessa aiemmassa kohtaamisessa iskenyt kummassakin HJK:n verkkoon kaksi osumaa. Helsingistä KuPS vei pisteet mukanaan maalein 2-1 ja kesällä Kuopiossa pelattiin 2-2-tasapeli.

RoPS:n lauantaisen tasapelin myötä HJK:lla olisi nyt oiva tilaisuus nykäistä itsensä kenties lopulliselle karkumatkalle. Alla on kaksi perättäistä tasapeliä ja nöyryyttävä putoaminen eurokentiltä, joten nyt olisi selkeän ryhtiliikkeen paikka.

KuPS on kuitenkin löytänyt juonen ja voittanut kolme edellistä otteluaan - ja on siis HJK:ta vastaan niskan päällä tämän kauden kohtaamisissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2) Maaleja tiedossa?

Vastakkain asettuvat Veikkausliigan kuluvan kauden kaksi maaliahneinta joukkuetta. HJK ja KuPS ovat ainoina rikkoneet kuluvalla kaudella 40 tehdyn maalin rajan.

HJK on pelannut suhteellisen niukkamaalisia vierasotteluita, mutta Kuopiossa verkot ovat heiluneet toden teolla. Kun Veikkausliigan maalikeskiarvo ottelua kohden pyörii 2,5 osuman tuntumassa, KuPS:n kotiotteluissa maaleja on ladottu lähes 3,5 osuman keskiarvolla.

KuPS on tällä kaudella jäänyt kotonaan ilman tehtyä maalia vain huhtikuussa RoPSia vastaan ottelussa, joka on edelleen ainoa Kuopiossa pelattu kamppailu, jossa on nähty vain yksi maali.

3) Karjalainen vs. Klauss

Yksi sunnuntain ottelun ehdottomista lisämausteista on taistelu maalikuninkuudesta. Nyt voi jo melkoisella varmuudella veikata, että maalikuninkaan tittelistä taistelee tällä kaudella enää kolme pelaajaa. FC Hongan Macoumba Kandji pamautti maalin jo lauantaina, mutta 14 maalin miehet Rasmus Karjalainen ja Klauss nähdään molemmat sunnuntaina Kuopiossa.

Koko ottelun lopputuloksen kannaltakin on merkityksellistä maalitykkien onnistuminen. Kaksikko on kirjannut tililleen eniten maalintekoyrityksiä tällä kaudella, joten sekä Karjalainen että Klauss hakevat osumia todella hanakasti.

Ihan terävimmillään kumpikaan ei kuitenkaan viime aikoina ole ollut. Karjalainen on viidessä edellisessä ottelussa osunut tolppien väliin vain kerran. Klauss puolestaan on edellisten reilun kahden kuukauden aikana onnistunut maalinteossa vain kahdesti. Löytääkö jompikumpi nyt jyvän?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt