Veikkausliiga

FC Hongalle tärkeä voitto – loppuhetkien rankkarituomio kuumensi tunteet FC Lahden leirissä

Julkaistu:

Veikkausliiga
FC Honka voitti FC Lahden 2 - 0 ja nousi Veikkausliigassa jo kolmanneksi.
FC Honka ja FC Lahti pelasivat lauantaina europaikan ja top kolme –sijoituksen kannalta äärimmäisen tärkeistä pisteistä. Ennen kohtaamista espoolaisjoukkue oli sarjassa neljäntenä ja lahtelaisvieraat väijyivät kolmen pisteen päässä edelleen hyvissä asetelmissa mitalitaistoa ajatellen.

Samassa kolmospaikkataistelussa ovat mukana myös KuPS, Ilves ja VPS, joten pisteiden merkitys korostui entisestään.

Honka aloitti ottelun kotiyleisönsä edessä pirteästi ja sai palkintonsa puolen tunnin pelin kohdalla. Puolustaja Robert Ivanov puski Lucas Kaufmannin tarjoileman kulmapotkun Oskari Forsmanin selän taakse. Ivanov oli lähellä toistaa temppunsa kymmenisen minuuttia myöhemmin, mutta toinen maali jäi haaveeksi.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin lopulta lisäajalla. Läpi ottelun maalipaikkoja tuhlaillut Hongan hyökkääjätähti Macoumba Kandji pääsi iskemään 2–0–loppulukemat rangaistuspilkulta. Rankkarituomio herätti kuumia tunteita FC Lahden leirissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas kutsui sitä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ”erikoiseksi tuomioksi”.

– Ainakin meidän pelaajat olivat aika hämmästyneitä siitä tuomiosta ja parista muustakin, mutta se siitä, en mä niitä lähde kommentoimaan, päävalmentaja suostui avaamaan kritiikkiään.

Tappio oli FC Lahden eurohaaveille iso isku. Se on sarjassa nyt seitsemäntenä kuusi pistettä ottelun enemmän pelannutta Honkaa. Lahti ei ole voittanut veikkausliigaottelua yli kuukauteen.

Korkeakunnas ei vielä heittänyt kirvestä kaivoon kolmospaikan ja europaikan suhteen.

– 27 pistettä on vielä jaossa. Jos me saadaan ne kaikki niin ollaan aika vahvoilla. Jokaista peliä lähdetään voittamaan.

FC Honka nousi kolmen pisteen myötä sarjassa kolmanneksi. Mitalitaistosta on luvassa tiukka: ottelun vähemmän pelannut KuPS on neljäntenä kolmen pisteen päässä ja kaksi ottelua vähemmän pelannut Ilves viidentenä neljän pisteen päässä.

– Olen tosi tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taistelutahtoon. Tämä korosti joukkueellekin, että jos näissä peleissä ei tule helpolla maaleja, niin niitä pitää kaivaa erinäköisillä keinoilla. Tällä kertaa onnistuimme erikoistilanteista, FC Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt