Juoksuttaako TPS kentälle nuoren hyökkääjähankintansa? Seuraa näitä pointteja perjantain ottelussa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Juoksuttaako TPS kentälle nuoren hyökkääjähankintansa? Seuraa näitä pointteja perjantain ottelussa

TPS-VPS on perjantain ainoa Veikkausliigan ottelu. IS nostaa Turussa kello 18.30 pelattavasta ottelusta esiin kaksi pointtia.

Edellisessä kohtaamisessa VPS oli vahvempi lukemin 2–0.­

17.8.2018 15:18

1) Juoksuttaako TPS uuden hyökkääjänsä kentälle?

Sarjajumboksi viime kierroksen jälkeen valahtanut TPS on hankkinut kolme pelaajaa lyhyen ajan sisään. Ensin tulivat Hongassa alkukauden pelannut serbitoppari Zeljko Savic ja RoPSissa 2016 käväissyt virolaiskärki Albert Prosa, viimeisimpänä loppukauden sopimuksen teki hyökkääjä Sterling Yateke, 18, joka lienee tänään TPS:n kokoonpanossa.

Afrikkalainen Yateke saattaa debytoida Veikkausliigassa tänään TPS:n kotipelissä VPS:ää vastaan. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen sanoi joukkueen otteluennakossa, että todennäköisesti Yateke tulee kentälle vaihdosta.

Yateken odotettiin pelaavan loppukausi RoPSissa, sillä nuorukainen harjoitteli jo toukokuussa lappilaisseurassa ja oli tiettävästi solminut jonkinlaisen sopimuksenkin. Vielä pari viikkoa sitten vaikutti siltä, että Yakete pelaa Rovaniemellä heti kun pelilupa-asiat saadaan kuntoon.

Ulkomaalaispelaajan tie Rovaniemellä kuitenkin katkesi pelaajan hämärän historian takia. RoPS ei ollut vielä elokuun alussa saanut varmistettua Yateken ammattilaisstatusta jalkapalloilijana. Seura pelkäsi joutuvansa maksamaan kasvattajarahoja, jos Yateke siirtyisi Napapiirille amatööripelaajana.

Nähtävästi TPS:ssä on saatu jonkinlainen varmistus Yateken historiasta. Viime hetken vahvistuksen hankkiminen ei tullut Palloseuralta yllätyksenä. Mustavalkoisten leiristä on annettu ymmärtää, että liigapaikan puolesta laitetaan kaikki peliin – mutta talouden ehdoilla.

Jotta TPS saa tulosta tänään, pelin on parannuttava huomattavasti viime lauantain Honka-ottelusta. Turkulaiset pelasivat kenties kauden huonoimman pelinsä Hongan vieraana, ja se näkyi tulostaululla isäntien ottaessa selvän 3-0-voiton.

2) VPS:llä sauma nousta kolmanneksi

Kaksi viime peliään VPS pelasi paikallisvastustajaansa SJK:ta vastaan ja jäi molemmilla kerroilla maaleitta. Viime pelissä joukkue ei pystynyt hyödyntämään avausjakson paikkojaan ja joutui taipumaan ”Kerholle” 0–2 kotikentällään.

Viimeksi vajaa kuukausi sitten voittanut ”Vepsu” on kerännyt kolmesta viime pelistä vain kaksi pistettä, mutta on silti tiukasti mukana kamppailussa ensi kesän europaikoista. Jos voitto heltiää tänään Kupittaalla TPS:stä, vaasalaisseura nousee 38 pisteeseen ja sarjakolmoseksi.

Pronssimitalisijoitus ei silti välttämättä säilyisi kauaa, koska tälläkin hetkellä pelin vähemmän pelannut FC Lahti ja voittokantaan palannut KuPS ovat VPS:n tavoin 35 pisteessä, nykyinen sarjakolmonen Honka 37:ssä.

VPS on kukistanut TPS:n kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa, ensin Turussa 1–0 ja viimeisimpänä Vaasassa 2–0

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?