Aki Riihilahti: Veikkausliiga ei kiinnosta suomalaistähtiä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Aki Riihilahti: Veikkausliiga ei kiinnosta suomalaistähtiä

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti pettyi joukkueensa esitykseen Sloveniassa.

HJK:n toimitusjohtajalla Aki Riihilahdella riittää pohdittavaa.­

11.8.2018 11:03

0–3-vierastappio Olimpija Ljubljanaa vastaan tietää erittäin suurella todennäköisyydellä sitä, että Klubin tie Euroopan liigan karsinnoissa päättyy kolmanteen karsintakierrokseen.

– Pettymyshän tämä on. Joka vuosi yksi tavoitteistamme on pelata hyvin europeleissä, ja harvoin tässä vaiheessa karsintoja vastaan tulee yhtä voitettavissa olevia vastuksia kuin nyt, Aki Riihilahti sanoi.

Veikkausliigassa ylivoimainen HJK ei onnistunut kokoamaan eurokentillä menestyvää ryhmää täksi kaudeksi.

Kun seura meni Euroopan liigan lohkovaiheeseen vuonna 2014, joukkueessa oli korkean profiilin kotimaisia paluumuuttajia, kuten Teemu Tainio, Mika Väyrynen, Mikael Forssell ja Markus Heikkinen.

Tänä vuonna vastaavia tähtiä ei HJK:lta löydy, mutta kyse ei Riihilahden mukaan ole yrityksen puutteesta. Toimitusjohtajan mukaan HJK neuvotteli 7–8 ulkomailla pelaavan suomalaisen kanssa. Yksikään heistä ei lopulta halunnut muuttaa Helsinkiin.

– Tämä ei ole rahakysymys. He kokevat HJK:n hyväksi ja hyvin hoidetuksi seuraksi. Meillä pelaaminen kiinnostaisi, mutta pelaajien paluun estävä tekijä on se, että he eivät halua pelata Veikkausliigan pelejä, Riihilahti sanoi.

Riihilahti sanoo, ettei halua selitellä, vaan kertoa asiat niin kuin ne ovat. Riihilahden mielestä HJK:n nykyinen 1,5 miljoonan euron pelaajabudjetti pitäisi peräti kolminkertaistaa, jos seura haluaisi kilpailla nykyistä korkeamman profiilin pelaajista.

– Jos nostaisimme nykyistä budjettia joillain sadoilla tuhansilla, niin se todennäköisesti tarkoittaisi, että maksaisimme nykyisille pelaajillemme enemmän. Ei se saisi aikaan minkäänlaista merkittävää muutosta.

HJK:n tilanne on sekä hyvä että huono. Seura on resursseiltaan täysin ylivoimainen kotimaassa ja aina suosikki voittamaan Veikkausliigan. Tämänhetkistä suuremmaksi kasvaminen on kuitenkin erittäin vaikea tehtävä.

Toimitusjohtaja Riihilahdella on riittänyt kiirettä seuran stadionin kehityshankkeen kanssa, mutta ennen pitkää hänen on myös vastattava kysymyksiin seuran pelaajien ja päävalmentaja Mika Lehkosuon tulevaisuudesta.

– Tunteiden vallassa ei koskaan tehdä suuria päätöksiä. Kaikki tapahtuu pitkän ja suunnitelmallisen analyysin kautta, Riihilahti sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?