Jääkö TPS taas nollille Honkaa vastaan? Veikkausliigassa kaksi ottelua

Julkaistu:

Veikkausliiga
Kotimainen jalkapalloliiga jatkuu jälleen lauantaina muutaman päivän tauon jälkeen. IS nostaa illan kahdesta kello 17 alkavasta ottelusta esiin kolme pointtia.

1) Jättääkö Honka jälleen TPS:n nollille?

Nousijajoukkueet Honka ja TPS kohtaavat tänään viimeistä kertaa tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Turussa tasan toukokuussa, edellisen pelin Honka voitti kotonaan kolmisen viikkoa sitten 2–0.

Honkaa alkukaudella edustaneella serbitopparilla Zeljko Savicilla ja RoPSissa liigakauden 2016 lopussa esiintyneellä virolaishyökkääjällä Albert Prosalla tällä viikolla vahvistunut TPS ei ole tehnyt kahdessa aiemmassa pelissä maaliakaan Honkaa vastaan. Viimeksi turkulaisjoukkue pelasi kelpo ottelun Tapiolassa, mutta jäi vaille onnistumisia.

Tehottomuus on ollut TPS:n kautta eniten leimaava tekijä. 22 pelissä ”Tepsi” on tehnyt 19 maalia, mikä on yhdessä SJK:n kanssa sarjan heikoin maalisaldo.

Tänään Palloseura yrittää katkaista vierasreissullaan jo neljä peliä kestäneen tappioputkensa. Honka sen sijaan koittaa palata voittokantaan. Kahdesta viime pelistä on tullut ensin tappio (HJK:lle) ja katkera tasapeli. Honka johti viime peliään Tampereella Ilvestä vastaan sunnuntaina jo 3–1, mutta joutui tyytymään tasapeliin isäntien kirittyä kahden maalin eron kiinni.

Voitolla Honka nousisi sarjakolmoseksi, ellei pisteen espoolaisia edellä oleva VPS voita samaan aikaan SJK:ta. TPS on tasapisteissä sarjajumbo PS Kemin kanssa.

2) Kuka vie Pohjanmaan herruuden?

Pohjanmaan herruus ratkaistaan tänään VPS:n ja SJK:n kesken kauden kolmannessa kohtaamisessa. Kaksi aiempaa derbyä, joista viimeisin pelattiin viime viikon perjantaina, ovat päättyneet tasan.

Viime perjantain ottelu oli ensimmäinen joukkueiden välinen maaliton tasapeli. Alussa SJK painoi päälle, mutta kuten VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen totesi pelin jälkeen, seinäjokisten paukut loppuivat toisella jaksolla. Kotijoukkue vaikutti varsin väsyneeltä. Silti VPS ei onnistunut maalinteossa.

Tämän illan paikallistaisto on joukkueiden 15. Veikkausliigassa. Aiemmista peleistä SJK on voittanut yhdeksän, VPS kolme.

SJK on kaapannut Pohjanmaan valtikan joka kerta liigakausiensa 2014–2017 aikana. Kun myös Jaro pelasi viimeksi pääsarjatasolla 2015, SJK oli silloinkin pohjanmaalaisseurojen keskinäisten kohtaamisten ylivoimainen ykkönen ja Jaro kakkonen.

Joko nyt olisi VPS:n vuoro kaapata paikallisvaltikka?

3) SJK:n uusi hyökkääjä vihdoin käytettävissä

Trinidad & Tobagon maajoukkueen hyökkääjä Shahdon Winchester debytoinee tämän illan derbyssä SJK:n paidassa. Kärkimiehen pelilupa on kunnossa vasta nyt, vaikka hän saapui Seinäjoelle jo kolmisen viikkoa sitten samoihin aikoihin kahden muun uuden hankinnan Peter Opiyon ja Denys Oliynykin kanssa.

Suomessa aiemmin Jaroa liigakausina 2013 ja 2014 edustaneen Winchesterin edustusoikeus saapui kreivin aikaan, sillä Aristote Mboma on pelikiellossa. Ei yllättäisi, jos päävalmentaja Alexei Eremenko heittäisi Winchesterin, 26, suoraan avaukseen Vaasassa.

Hyökkääjän aiemmat näytöt liigakentiltä ovat suhteellisen vahvat. Hän pelasi Jarossa kahtena kautena 55 liigapeliä ja teki niissä mainiot 17 maalia.

Kiihkeä Pohjanmaan derby VPS:n ja SJK:n välillä televisioidaan suorana Nelosella sekä ISTV:ssä ja Ruutu-palvelussa. Futiskierros-lähetys alkaa Nelosella klo 16.45 ja netissä jo 16.30.

Futiskierroksen studio analysoi tarkasti pääottelun tapahtumat. Studion asiantuntijoina ovat Vaasan futiksen suuri nimi Veli Lampi sekä valmentaja Marko Rajamäki. Isäntänä toimii ISTV:n Antti Virolainen.

Futiskierros seuraa myös päivän toista ottelua FC Honka-TPS, josta näytetään kaikki maalit lähes reaaliajassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt