Tampereella Ilves nousi kahden maalin takaa tasoihin, Kuopiossa nähtiin punaista – Veikkausliigassa kolme ottelua

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua.

Ilves–FC Honka 3–3 (1–2)

Sarjassa kolmatta sijaa jahtaava FC Honka aloitti ottelun Tammelassa vahvasti. Hurjassa vireessä viime aikoina ollut Macoumba Kandji vei espoolaiset 1–0-johtoon jo viidennellä peliminuutilla. Maali oli 33-vuotiaalle hyökkääjälle kauden 11. täysosuma.


Honka siirtyi ottelussa 2–0-johtoon, kun Jatuli Laevuo puski Lucas Kauffmanin keskityksen verkon perukoille. Maali oli Laevuolle kauden toinen.


Ilves tuli kuitenkin maalin päähän, kun Eero Tamminen onnistui maalinteossa 30. peliminuutilla. Maali oli kauden ensimmäinen Tammiselle.


Heti toisen puoliajan alkuminuuteilla Honka meni 3–1-johtoon, kun Borjas Martin teki kauden seitsemännen osumansa.

Ilves nousi maalin päähän, kun Tamminen onnistui toistamiseen maalinteossa.


Ilves tuli vielä tasoihin, kun 85. peliminuutilla Diogo Tomasin maalilla.


– Oli outo peli, alku oli erittäin uninen. Mutta kun oli pakko toisella jaksolla, niin pelaajat löysivät nöyryyden ja ylpeyden pelata kotiyleisön edessä, sanoi Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss STT:lle.

– Kahden maalin johtoa ei saisi menettää, mutta raskas keli vaati veronsa lopussa, sanoi Hongan valmentaja Vesa Vasara STT:lle.


KuPS–TPS 3–2 (2–2)

Putoamista vastaan taisteleva TPS aloitti ottelussa maalinteon jo 12. peliminuutilla. Turkulaisten Elias Ahde viimeisteli kylmäpäisesti läpiajosta kauden kolmannen osuman ja vei TPS:n 1–0-johtoon.


KuPS iski kuitenkin heti takaisin. Rasmus Karjalaisen lähettämän keskityksen siirsi maaliin kuopiolaisten Joni Mäkelä. Maali oli Mäkelälle kauden ensimmäinen.


TPS meni 2–1-johtoon, kun turkulaisten Riku Sjöroos laukoi pallon upeasti kuopiolaisten maalin takayläkulmaan. Maali oli 23-vuotiaalle kauden ensimmäinen.


KuPS iski kuitenkin jälleen takaisin. KuPSin ensimmäisen maalin syöttänyt Karjalainen puski Juho Pirttijoen syötön juoksusta takakulmaan. Maali oli Karjalaiselle kauden 14.


KuPSin Ats Purje onnistui maalinteossa 72. peliminuutilla ja vei kuopiolaiset 3–2-johtoon. TPS:n Ben McKendry otti ottelun loppuminuuteilla muutaman sekunnin sisään kaksi keltaista korttia ja hänet ajettiin ulos.


Ottelu päättyi 3–2-lukemiin ja KuPS nousi voittonsa myötä sarjassa kuudenneksi.

– Pelasimme hyvin, mutta se ei auta, jos töpeksimme. Lopputulos on iso pettymys, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen tuskaili STT:lle.

Kahden tappion jälkeen voitto maistui KuPSille.

– Sanoin pelaajille, että voittoon pitää olla tyytyväinen. Esitykseen ei voi olla tyytyväinen, KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi STT:lle.


FC Lahti–PS Kemi 1–1 (1–1)

Sarjassa ennen sunnuntain kierrosta viidentenä majaillut FC Lahti aloitti ottelun vahvasti. Lahtelaisten laitapuolustaja Hassan Sesay laukoi yhdeksännellä peliminuutilla pallon tolppaan.

PS Kemi meni kuitenkin ottelussa 1–0-johtoon, kun Maksim Lipinin kulmapotkun puski takatolpalta maaliin kemiläisten toppari Jean-Felix Somay.


Kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin, kun Stenio onnistui rangaistuspotkusta.


Toisella puoliajalla kumpikaan joukkueista ei onnistunut maalinteossa, joten pisteet tasattiin lukemin 1–1.

–Aloitimme taas kumman löysästi. Pelaaminen vaikeutuu aina, kun joutuu takaa-ajajaksi. Petrasimme pelaamistamme loppua kohden ja olisimme hyvin voineet tehdä vaikka viisi maalia. Jos haluamme säilyä mitalikamppailussa, niin kyllä tällaiset ottelut pitäisi voittaa, ahkerasti Kemin puolustusta haastanut Santeri Hostikka sanoi allapäin STT:lle.

Kemin maalissa hyvin torjunut Mikko Vilmunen on varma, että joukkue tulee nousemaan sarjataulukossa.

– Nytkin tarjolla oli enemmän kuin yksi piste. Olemme viime viikkoina parantaneet pelaamistamme oikein huolella. Joukkueen asenne on kunnossa. Taistelusta homma ei tule jäämään kiinni STT:lle.

– Meillä oli hyviä ja vapaita paikkoja. Niistä pitää vain tehdä maaleja. Kyse on puhtaista laatutekijöistä, lahtelaisluotsi Toni Korkeakunnas puolestaan summasi STT:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt