HJK:n läpimurtopelaaja tykitti yhden kauden komeimmista maaleista – ”Pitäisi ilmeisesti laukoa enemmän” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:n läpimurtopelaaja tykitti yhden kauden komeimmista maaleista – ”Pitäisi ilmeisesti laukoa enemmän”

HJK:n ja RoPSin välisessä ottelussa nähtiin vain komeita maaleja, mutta yksi oli ylitse muiden.

4.8.2018 20:16

HJK:n 21-vuotias keskikenttämies Sebastian Dahlström laukoi kauden avausmaalinsa Veikkausliigassa RoPSin verkkoon 2–2-tasapeliin päättyneessä ottelussa

Dahlström vei helsinkiläiset johtoon ensimmäisellä puoliajalla erittäin komealla kaukolaukauksella, jonka edessä rovaniemeläisten maalivahti Antonio Reguero oli täysin voimaton.

– Näin raon yläkulmassa ja laitoin sinne. Minun pitäisi ilmeisesti laukoa enemmänkin keskikentältä. Tänään päätin kokeilla hyvällä lopputuloksella, Dahlström kertasi.

Ottelussa nähtiin sen jälkeen vielä kolme komeaa maalia, mutta yksikään ei yltänyt Dahlströmin kaukolaukauksen tasolle.

Hambon helpotus

Henkisellä puolella RoPSin Vahid Hambon viimeistelemä 2–1-johtomaali oli takuuvarmasti tärkein. 23-vuotias hyökkääjä ei löytänyt paikkaansa SJK:n joukkueesta, joten edessä oli muutto Rovaniemelle sarjassa toisena porskuttavan RoPSin riveihin.

Vahid Hambo (kesk.) onnistui heti debyytissään.­

Pitkänhuiskean kärkipelaajan ensiesiintyminen sujui mallikkaasti, sillä hän viimeisteli käytännössä ensimmäisestä maalipaikastaan pallon kylmän viileästi HJK:n verkkoon 81. peliminuutilla. Monisatapäinen RoPSin kannattajajoukko räjähti iloitsemaan, ja Hambo ryntäsi sekaan.

– Tämä kausi on ollut vaikea. En ole päässyt kuntoon oikeastaan missään vaiheessa, joten oli tärkeää saada onnistuminen heti kärkeen, Hambo iloitsi.

Hambolle on todennäköisesti luvassa vastuuta RoPSissa, sillä Filip Ivanovskin sopimusta ei jatkettu, ja Aleksandr Kokko on loukkaantuneena.

– Tästä lähtee kausi uuteen lentoon. Pelejä on vielä paljon jäljellä.

Hambon komea maali näytti jo jäävän ottelun voittomaaliksi, mutta HJK:n brassikärki Klauss tasoitti ottelun vain minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Voitolla RoPS olisi kaventanut eron sarjakärki HJK:hon seitsemään pisteeseen.

– Maali olisi maistunut vielä paremmalta, jos se olisi jäänyt ottelun viimeiseksi. Toisaalta Klubi vieraissa on aina paha peli, joten pisteeseen on oltava tyytyväinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?