HJK:n pelaajakierrätys, Hambon RoPS-debyytti ja Interin voittoputki – seuraa näitä lauantain veikkausliigakierroksella

Julkaistu:

Veikkausliiga
Kotimaisessa jalkapalloliigassa pelataan lauantaina kaksi kello 17 alkavaa ottelua, joista IS nostaa esiin kolme pointtia.

1) Kuinka paljon HJK:n miehistö muuttuu?

Hallitseva Suomen mestari HJK sai kylmää vettä niskaansa keskiviikkona, kun joukkue hävisi valkovenäläiselle mahtiseuralle Bate Borisoville 1–2 Töölön jalkapallostadionilla.

Tappio tiesi Klubin karsiutumista Mestarien liigan karsinnoista. Kilpailun toisen karsintakierroksen avausosa oli päättynyt viime viikolla maalittomasti Baten kotiottelussa.

Europelit eivät kuitenkaan ole HJK:n osalta ohi. Joukkue jatkaa pelejä Euroopan liigan kolmannella karsintakierroksella slovenialaista Olimpija Ljubljanaa vastaan. Otteluparin avausosa pelataan ensi viikon torstaina 9. elokuuta Ljubljanassa.

Koska kansainväliset pelit jatkuvat, HJK:n tämän päivän kotipelissä RoPSia vastaan nähtäneen vaihtuvuutta isäntien avauskokoonpanossa. Päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi keskiviikon ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tekevänsä jonkin verran muutoksia miehistöön. Kentällä nähdään kuitenkin myös osa runkopelaajista, koska Klubilla ei ole käytössä kahta kokoonpanollista pelaajia.

Viime viikon lauantaina Lehkosuo soi muutamalle avainpelaajalleen lepohetken vieraspelissä Honkaa vastaan. Metroderbyn avauksessa nähtiin muun maussa nuori topparipari Valtteri Vesiaho-Kalle Katz, hyökkääjälupaus Eetu Vertainen, laitapakkina Roni Peiponen ja hyökkäyksen laidalla Enoch Banza.

Edellä mainituista ainakin Peiponen on tänään sivussa saatuaan Honkaa vastaan punaisen kortin.

Ei olisi ihme, jos nigerialaishyökkääjä Macauley Chrisantus saisi tänään tililleen liigadebyyttinsä jopa avauksessa. Kärkimies on pelannut ainoastaan avausosassa Batea vastaan, siinäkin vain muutaman minuutin. Chrisantus voisi olla korvaava vaihtoehto väsyneeltä viime pelissä vaikuttaneen brassipyssy Klaussin tilalle.

Klubin keskikentällä saatetaan nähdä uunituore vahvistus Jordan Dominguez Rajo, joka siirtyy Helsinkiin kotimaansa Espanjan Real Murciasta. 23-vuotiaan keskikenttämiehen debyytti on mahdollinen, jos hän saa peliluvan lauantaiksi.

2) Miten Hambon ura alkaa RoPSissa?

Rovaniemen Palloseura tiedotti torstaina tehneensä loppukauden pituisen sopimuksen SJK:sta lähteneen hyökkääjän Vahid Hambon kanssa.

Hambo kertoi tiedotteessa saaneensa noin kuukausi sitten SJK:sta tiedon, että voi halutessaan etsiä uutta seuraa. Hyökkääjävajeen kanssa tuskaillut RoPS reagoi nopeasti mahdollisuuteen kiinnittää kookas kärki riveihinsä.

RoPS tarvitsi keskushyökkääjän, kun Filip Ivanovskin sopimusta ei jatkettu ja paluumuuttaja Aleksandr Kokko on loukkaantuneena. Myös hyökkääjälupaus Lassi Lappalainen on kärsinyt vammoista, mutta nuorten maajoukkuemies on enemmän laituri kuin sentteri. Lappalainen on palaamassa pian tositoimiin, mutta HJK:ta vastaan hän on joka tapauksessa edustuskelvoton – Lappalainen kun pelaa RoPSissa lainalla juuri helsinkiläisseurasta.

Italiassa ja Englannissa urallaan pelannut Hambo, 23, teki tällä kaudella 637 minuutin aikana kaksi liigamaalia SJK:ssa. Hän pelasi yhden pelin myös Kakkosessa seinäjokisten akatemiajoukkueessa ja teki kaksi maalia Tampere Unitedia vastaan.

Kesällä 2015 Hambolla oli takanaan mahtava alkukausi, jonka seurauksena Englannin Championshipissa pelaava Brighton hankki HJK:n kasvatin riveihinsä Turun Interistä. Reissu sumujen saarilla meni kuitenkin mönkään loukkaantumisten takia, ja kesällä 2017 Hambo palasi Suomeen allekirjoittaen SJK:n kanssa kauden 2018 loppuun asti ulottuvan kontrahdin.

Mitä todennäköisimmin Hambo debytoi rovaniemeläisten riveissä kasvattiseuraansa vastaan Töölön jalkapallostadionilla. Valmentaja Toni Koskela saattaa hyvinkin panna Hambon jopa avauskokoonpanoon.

3) Yltääkö Inter neljänteen perättäiseen voittoon?

Turun Inter hakee tänään jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Kun turkulaiset kaatoivat RoPSin viime viikolla, kyseessä oli seuran ensimmäinen kolmen liigavoiton putki lähes viiteen vuoteen.

Edellisen kerran Inter on voittanut neljä liigapeliä putkeen yli seitsemän vuotta sitten. Tuolloin neljäs peräkkäinen voitto irtosi 9. kesäkuuta 2011 Hakan kustannuksella, ja viides tuli vielä neljä päivää myöhemmin.

Tänään Turun Veritas-stadionilla vierailevan IFK Mariehamnin ja Interin viime kohtaaminen oli erikoinen: ottelussa nähtiin peräti kolme rangaistuspotkua. Interin hyökkääjä Timo Furuholm ei onnistunut pelin ensimmäisestä pilkusta, mutta siitä huolimatta joukkue venyi lopulta 3–2-vierasvoittoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt