Veikkausliigan timanttina Pohjanmaan derby – VPS saapuu Seinäjoelle - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan timanttina Pohjanmaan derby – VPS saapuu Seinäjoelle

Seuraa näitä pointteja perjantain Pohjanmaan derbyssä.

Steven Morrissey (vas.) ja Johannes Laaksonen viime syksyn derbyssä.­

3.8.2018 7:25

Pohjanmaan derby SJK–VPS on perjantain ainoa veikkausliigaottelu. IS nostaa paikalliskamppailusta esiin kolme pointtia.

1) SJK ollut niskan päällä derbyissä

Kolmen vieraspelin tappioputkessa oleva SJK on kohdannut VPS:n Veikkausliigassa historiansa aikana 13 kertaa ja voittanut niistä peräti yhdeksän. VPS:llä Pohjanmaan derbyvoittoja on vain kolme. Joukkueiden ainoa tasapeli pääsarjatasolla tuli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Vaasassa, kun peli päättyi 1–1-lukemiin.

SJK ei ota helposti kymmenettä derbyvoittoaan tänään kotikentällään. Viidestä viime pelistä VPS on voittanut neljä ja pelannut kerran tasan. Maanantaina ”Vepsu” tasasi pisteet kotonaan FC Lahden kanssa 2–2.

Kello 20 Seinäjoen stadionilla alkava peli on ensimmäinen lyhyen ajan sisään pelattava Pohjanmaan derby. SJK ja VPS kohtaavat uudelleen jo ensi viikon lauantaina 11. elokuuta Vaasassa.

 2) VPS saa kapteeninsa takaisin keskikentälle

VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall palaa perjantaina kokoonpanoon oltuaan sivussa maanantaina pelikiellon takia.

Strandvall, 31, pelaa, jos ei parasta, niin ainakin yhtä uransa vahvimmista kausista. Erinomaisen potkutekniikan omaava keskikenttämies on jo nyt rikkonut yhden kauden maaliennätyksensä liigatasolla ja viimeistellyt kahdeksan maalia 20 ottelussa.

Maanantaina Strandvall muisteli Twitterissä oltuaan pelikiellossa viimeksi seitsemän vuotta sitten. Hän korosti, että on tuskaista katsoa oman joukkueensa pelaamista katsomosta, kun on itse terveenä – vieläpä kotikentällä.

Tänään Strandvall lienee täysissä voimissaan ja pääsee hyvin levänneenä peliin.

3) Debytoiko SJK:n uusi hyökkääjähankinta?

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko sr. juoksutti viime pelissä IFK Mariehamnia vastaan kentälle tuoreet vahvistuksensa. Keskikentällä aloitti Peter Opiyo, joka on Eremenkolle tuttu Jarosta. Ukrainalaislaituri Denis Olijnik kirmasi viheriölle vaihdosta toisen jakson alussa Aristote Mboman loukkaannuttua.

Kolmantena miehenä Seinäjoelle samaan aikaan Opiyon ja Olijnikin kanssa saapunut Trinidad ja Tobagon maajoukkuehyökkääjä Shahdon Winchester ei ollut vielä edustuskelpoinen Ahvenanmaalla. SJK:n mukaan Winchesterin peliluvan pitäisi olla kunnossa perjantaiksi.

Myös Winchester, 26, on Eremenkolle tuttu Jarosta. Kärkimies viimeisteli pietarsaarelaisjoukkueen paidassa 17 liigamaalia kausina 2013 ja 2014.

Sebastian Strandvall on sovittanut pelikieltonsa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?