Veikkausliigan jumboseuran pelaajaruletti jatkuu – poikien maailmanmestarin sopimus purettu - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan jumboseuran pelaajaruletti jatkuu – poikien maailmanmestarin sopimus purettu

PS Kemin toppari Aliyu Abubakar kamppaili HJK:n maalitykin Klaussin kanssa toukokuussa.

Julkaistu: 20.7.2018 17:21

Veikkausliigan viimeisenä majailevassa PS Kemissä ovi käy tiuhaan tahtiin. Tuorein lähtijä on nigerialainen Aliyu Abubakar.

Huhtikuussa PS Kemiin siirtynyt Aliyu Abubakar ei jatka seurassa. PS Kemin toimitusjohtaja Jarkko Ruhanen vahvisti perjantaina Ilta-Sanomille, että nigerialaistopparin sopimus on purettu.

– Kyllä siitä päivä tai kaksi on, Ruhanen kertoi, mutta ei avannut syitä sopimuspurkuun.

Abubakarin lähdöstä kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa verkkosivuillaan.

Abubakar, 22, pelasi tällä kaudella kemiläisten paidassa 13 liigapelissä, joista kaikki avauksessa. Korttiherkän puolustajan viimeiseksi peliksi jäi 7. heinäkuuta pelattu ottelu TPS:ää vastaan Turussa.

Vuonna 2013 alle 17-vuotiaiden poikien maailmanmestaruuden voittanut Abubakar on pelannut aiemmin Suomessa KuPSissa kaudella 2016. Tuolloin hän kuului seuran runkopelaajiin. Viime kaudella hän edusti Georgian liigassa pelaavaa Dila Goria.

Ovi on käynyt PS Kemissä tiuhaan tahtiin sen jälkeen, kun päävalmentaja Jari Åhman sai potkut kesäkuun lopussa. Uutena pääkäskyttäjänä toimii David Hannah, joka on myös seuran urheilutoimenjohtaja.

Uusi luotsi David Hannah on pannut PS Kemin joukkueen uusiksi.

Jo ennen Åhmanin potkuja toppari Kosta Manev lähti Makedoniaan. Sen jälkeen ykkösmaalivahti Oskari Forsman myytiin FC Lahteen ja kapteeni Julian Guevara lähti Turun Interiin.

Kemi on puolestaan hankkinut maalivahti Tatu Kujanpään, ranskalaistoppari Jean-Felix Somay Moyengo Somyn ja tuoreimpana lisäyksenä makedonialaiskärki Demiri Huseinin.

Husein tarttui haaviin Kemin testileiriltä, joka on yhä käynnissä. Ruhasen mukaan uusia sopimuspelaajia on tulossa lisääkin. Aiemmin seura tiedotti, että tällä viikolla testiin on saapunut muun muassa brasilialainen hyökkäyspään pelaaja.

Ruhanen ei sanonut suoraan, että miehiä olisi lähdössä. Se ei kuitenkaan olisi suuri yllätys viimeaikaisten tapahtumien valossa. Sarjapaikan säilyttämistä tavoitteleva Hannah on pistänyt Kemin joukkueen remonttiin.

– Aina, kun siirtoikkuna on auki, voi tapahtua niin meidän kuin muidenkin osalta, Ruhanen sanoo.

Lapin Kansan mukaan keskikenttämies Keaton Isaksson olisi siirtynyt Kemistä IFK Mariehamniin. Kemin Ruhanen eikä IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson ei vahvistanut tietoa Isakssonin siirrosta.

– Tällä hetkellä emme kommentoi asiaa. Hän on yksi niistä pelaajista, joita olemme tarkkailleet. Katsomme ensi viikolla, mitä tapahtuu, Matsson sanoi.

Keaton Isaksson on IFK Mariehamnin kiikarissa.

PS Kemi tuskailee ennen viikonlopun veikkausliigapelejä sarjataulukon viimeisenä. Joukkueen pelit jatkuvat sunnuntaina Ilvestä vastaan Tampereella.

Nähtäväksi jää, ehtiikö uuden hyökkääjähankinnan Huseinin pelilupa saapua pyhäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?