Veikkausliiga

Sonata Artica tahdittaa kiihkeää Lapin derbyä – näistä asioista puhutaan

Julkaistu:

Veikkausliiga
RoPSin ja PS Kemin ottelu on viimeinen koitos Veikkausliigassa ennen lyhyttä juhannustaukoa. IS nostaa torstain Lapin derbystä esiin kolme pointtia.

1) Onko PS Kemi jälleen aseeton?

Kun edellinen Jänkäderby pelattiin huhtikuussa, paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä. RoPS oli PS Kemille tyly isäntä ja paineli hyvän pelin tuloksena 3–0-voittoon.

Tuossa pelissä PS Kemi oli Rovaniemellä suhteellisen aseeton ja paineli pelillisissä ongelmissa vielä pitkään sen jälkeen. Paikalliskamppailun jälkeen Kemi hävisi kuudesta seuraavasta pelistä peräti viisi, mutta nyt kurssi on alkanut kääntymään. Neljästä edellisestä pelistä on tullut kaksi voittoa, tasapeli ja tappio.

Uskoa ”Kunkkujen” riveihin derbyn alla tuo viime pelin 1–0-kotivoitto SJK:sta. Kauden nollapelitilasto kasvoi sitä myötä kolmeen, ja kotivoittotilikin on nyt auki.

Sarjakakkonen RoPS on kahden pelin voittoputkessa. Jos rovaniemeläisten oma pää säilyy puhtaana tänään, nollapelitilasto nousee tämän kauden osalta jo kymmeneen peliin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2) Osuuko Lappalainen jälleen?

Lassi Lappalainen kuuluu RoPSin ehdottomiin tähtipelaajiin. Laitahyökkääjälahjakkuus pelaa Rovaniemellä lainasopimuksella emoseurastaan HJK:sta. Ja RoPSin kannalta hyvä niin, sillä Klubin 19-vuotias lainamies on tehnyt lappilaisille tällä kaudella neljä maalia ja syöttänyt viisi.

Viime vuoden heinäkuussa Rovaniemelle ensi kertaa Helsingistä saapunut U21-maajoukkueen runkopelaaja on ollut vaikea pideltävä myös derbyvastustaja PS Kemille. Lappalainen on tehnyt maalin kemiläisten verkkoon kahdessa viime kohtaamisessa.

Lappalainen on kohdannut PS Kemin RoPSin paidassa kolmessa virallisessa ottelussa ja tehnyt niissä kaksi maalia.

Viimeisin osuma tuli viime kohtaamisessa huhtikuussa, sitä edeltävä Suomen cupin 1-2-tappiossa helmikuussa. Kun Lappalainen pelasi ensimmäisen Jänkäderbynsä viime syyskuussa, hän tuli vaihtoon jo tauolla RoPSin 0-1-tappiossa.

Ei olisi alkuunkaan yllättävää, jos Lappalainen kurittaisi Kemiä jälleen kerran.

3) Kerääkö kuuluisa yhtye katsojia peliin?

Kansainvälisesti tunnettu kemiläinen metallimusiikkiyhtye Sonata Artica lupasi tammikuussa pitää konsertin PS Kemin kausikorttilaisille kesän aikana, jos joukkueen kausikortteja myydään vähintään 3 000 kappaletta.

PS Kemi myi kausikorttihaasteessaan lopulta peräti 3 100 kausikorttia, mutta Sonata Artica oli jo kahden tonnin rajapyykin täyttymisen jälkeen luvannut esiintyvänsä PS Kemi Midsummer Special -festivaaleilla PS Kemi-RoPS -ottelun jälkeen. Konsertti alkaa kello 19.30 ja huipentuu Sonatan esiintymiseen.

Tapahtuman odotetaan vetävän paikan päälle runsaasti yleisöä. Ihmisten määrään vaikuttanee luonnollisesti paljon myös sää. Kemissä toivotaan, että Sonatan esiintyminen vetäisi suuren määrän katsojia liigan paikalliskamppailuun.

PS Kemi-RoPS alkaa Sauvosaaressa kello 17.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt