TPS iski salamamaalin – Inter ei lannistunut Turun derbyssä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

TPS iski salamamaalin – Inter ei lannistunut Turun derbyssä

Turun derby päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 1–1-tasapeliin.

Jani Virtanen iski TPS:lle tärkeän avausmaalin paikalliskahinassa Interiä vastaan.­

20.6.2018 21:40

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun kotijoukkue TPS heilutti maaliverkkoa heti toisella peliminuutilla.

Tilanteessa Interin puolustaja Tatu Varmanen hukkasi pallon alimpana miehenä kohtalokkain seurauksin.

TPS:n hyökkääjä Elias Ahde pääsi väliin, ja kotijoukkue vyöryi ylivoimahyökkäykseen. Pallo kulkeutui lopulta Mika Ääritalon kautta Jani Virtaselle, joka laukoi isäntien avausmaalin.

– Tilanne lähti siitä, että Ahde riisti pallon hyvin laidassa. Minulle pallo pomppi pakin kautta, ja siinä vaiheessa vastustajan maalivahti Henrik Moisander oli jo vähän sivussa. Siitä oli aika helppo työ laittaa pallo maaliin, Virtanen sanoi pelin jälkeen.

Maali oli henkilökohtainen helpotus Virtaselle, joka on viime peleissä kolistellut ahkerasti tolppia. Samalla koko TPS on kärsinyt pahoista maalinteko-ongelmista.

– Tuo maali oli todella iso juttu ja varsinkin vielä derbyssä. Kyllä se sitä kuuluisaa apinaa taas poistaa selästä, hän totesi.

Toisella jaksolla Inter tuli tasoihin, kun vierasjoukkueen Timo Furuhom karkasi TPS:n puolustuslinjalta pystysyötön seurauksena. Kokenut derbyveteraani Furuholm harhautti TPS-maalivahti Jonathan Viscosin ja siirsi pallon kylmän viileästi verkkoon.

Virtanen myönsi, että sarjajumbo TPS oli ottelussa hieman alakynnessä.

– Inter vei kyllä tätä derbyä aika mallikkaasti. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla he laittoivat meidät juoksemaan. Meillä oli sitten hyviä jaksoja toisella puoliajalla, mutta olihan tämä aika huono peli meiltä, hän sanoi.

Virtasen mukaan paikalliskamppailut sytyttävät kuitenkin aina muita otteluita enemmän. Kauden ensimmäinen derby päättyi huhtikuussa TPS:n yllätysvoittoon.

– Nämä ovat vähän sellaisia erillisiä pelejä meille Veikkausliigassa. Turun herrudesta pelaaminen on aina erityinen juttu, hän tiivisti.

Lue lisää: Juha Hakola osui Vaasassa suoraan kulmapotkusta, KuPSin ja HJK:n kärkitaistossa dramaattiset loppuhetket

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?