Näin päivänselvää käsimaalia ei tehnyt edes Maradona – käsittämätön tuomarivirhe ratkaisi pelin Ykkösessä

rac

Julkaistu:

Ykkönen
Jaro kaatoi KTP:n 1–0 lauantaina Kotkassa. Voittomaali herätti ymmärrettävästi paljon närää.
Diego Maradonan tekemä ”Jumalan käsi” on maali, jonka muistavat kaikki. HJK:n kannattajat muistelevat puolestaan yhä katkerana Tampere Unitedin ”käsipallomaalia”, joka näytteli ratkaisevaa roolia mestaruustaistelussa 2001. Juha Malinen ja Haka tuskin ovat unohtaneet HJK:n maalia kaudella 2012, joka syntyi kun kentällä oli samaan aikaan kaksi palloa. Peli päättyi 2–2, Haka putosi niukasti kauden päätteeksi.

Tuomareille siis sattuu ja tapahtuu, se on selvä. Joskus vaikutukset ovat erittäin kauaskantoisia. Kotkassa toivotaan, että viime lauantain seurauksena näin ei olisi. KTP hävisi Jarolle kotikentällään 0–1 Ykkösen ottelussa. Tappiota enemmän harmitti tapa, jolla maali syntyi.

Jaro iski kulmapotkusta. Lyhyenä annetun kulman jälkeen keskitykseen nousi korkeimmalle Kareem Moses. Moses venytti palloon kuitenkin päänuppinsa sijaan kädellään. Pallo painui verkkoon, ja kaikkien paikalla olleiden hämmästykseksi maali hyväksyttiin.


– Se oli niin selvä tilanne, että Jaron pelaajat eivät tajunneet edes tuulettaa, KTP:n joukkueenjohtaja Esa Vilkki harmitteli Ilta-Sanomille.

KTP:n pelaajat protestoivat voimakkaasti ja tilannetta setvittiin myös sivurajalla. Erotuomari Juho Niemisen pää ei kääntynyt. Pelin edetessä kuvat ja videoklipit alkoivat jo levitä stadionillakin tilanteesta.

– En tajua, miten tuomari päätyi hyväksymään sen maalin. Todella raaka tapa menettää tasapeli.

Edes Jaron leirissä maalia ei yritetty valkopestä Mosesin puskuksi, vaan seuran verkkosivuilla osuman myönnetään reilusti olleen käsimaali. Jälkikäteen asialle ei voi enää mitään tehdä, ja kotkalaiset joutuvat tyytymään kohtaloonsa.

– Erotuomarikolmikko oli todella kokematon, ja Kotka on tuomarille aina vaikea paikka. Seuraava peli on jo keskiviikkona Kokkolassa, joten ei tätä joukkueen sisällä sen kummemmin ehditä käsitellä. Meille näitä tuntuu sattuvan, mutta ei auta kuin mennä eteenpäin.

Jaro nousi voitolla Ykkösen toiselle sijalle HIFK:n taakse. KTP valahti sijalle kahdeksan 10 joukkueen sarjassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt