KuPS kärsi Espoossa kirvelevän tappion – Belgiaan siirtyvän Nissilän korvaajaa etsitään jo - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

KuPS kärsi Espoossa kirvelevän tappion – Belgiaan siirtyvän Nissilän korvaajaa etsitään jo

KuPS pelasi FC Honkaa vastaan heikon ensimmäisen puoliskon, mutta paransi otteitaan toisella jaksolla. KuPS:n päävalmentajan mielestä Urho Nissilän poissaolo ei näkynyt.

16.6.2018 22:10

FC Honka–KuPS 2–1 (2–0)

KuPS tiedotti lauantaina Urho Nissilän siirtymisestä Belgian pääsarjan SV Zulte Waregemin joukkueeseen.

Nissilä on kuulunut puolentoista kauden ajan kuopiolaisjoukkueen avainpelaajiin ja hänellä on ollut suuri rooli KuPS:n hyökkäyksien rakentelussa.

Honkaa vastaan Nissilän poissaolo näkyi ajoittain. Ensimmäisellä puoliajalla KuPS ei pystynyt murtautumaan Hongan kuudentoista alueelle. Toki Honka puolusti omassa puolustusblokissaan kurinalaisesti, millä se pakotti osittain KuPS:n hyökkäämään laitojen kautta.

KuPS:n keskikentällä täydet 90 minuuttia häärinyt Ville Saxman ei osannut sanoa näkyikö Nissilän poissaolo jotenkin kentällä.

– Eihän häntä voi paikata tietenkään millään. Olemme onnellisia hänen puolestaan, tämä oli hänelle oikea aika lähteä ja mahtava homma, että hän saa jatkaa uraansa siellä. Olemmehan pelanneet ennenkin ilman "Upia".

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli ottelun jälkeen sitä mieltä, ettei Nissilän poissaolo näkynyt.

– Tiesimme hänen siirrostaan aika kauan. Totta kai "Upi" on ollut hyvä pelaaja meille. Yritimme paikata hänet tänään ja on vaikea sanoa, miten peli olisi muuttunut, jos hän olisi ollut mukana.

FC Honka meni ottelussa seitsemännellä minuutilla rangaistuspotkusta 1–0-johtoon Javi Hervasin onnistuttua maalinteossa.

– Ensimmäisessä maalissa voitimme pallon, ja putsasimme sen johonkin vastustajan säärisuojaan, josta se kimposi kaverille läpiajoon, Honkavaara manasi.

Saxman harmitteli ottelun jälkeen joukkueensa heikkoa alkua.

– Vähän löysää peliä meiltä, emmekä olleet oikein hereillä. Honka sai luotua laitojen kautta ja myös keskeltä vaarallisia tilanteita, ja teki kaksi maalia.

Espoon Honka juhli voittoa.­

Honka meni kahden maalin johtoon, kun Borjas Martin Gonzalez oli ensimmäisenä torjunnasta kimmonneessa pallossa ja nosti pelivälineen maalin kattoon.

– Honka oli alussa vahva ja oli vähän aktiivisempi. Siinä se pelin kulminaatiopiste oli, päästimme vähän ikäviä maaleja, Honkavaara mietti.

KuPS vaihtoi Hongan toisen maalin jälkeen hieman taktiikkaansa, kun kuopiolaiset lisäsivät keskikentälle yhden pelaajan lisää. Näin se sai keskikentälle tarpeeksi pelaajia estämään Hongan etenemisen keskikaistan kautta.

Toisen puoliajan alussa KuPS tuli maalin päähän Petteri Pennasen osumalla. Kuopiolaisilla oli hyviä maalintekopaikkoja tasoitusmaalin tekemiseen, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt.

– Saimme Hongan pelaaminen paremmin kontrolliin. Melkein saimme palkinnon, (Ilmari) Niskasen puskussa (Davor) Taleski ei ihan ehtinyt pallon edestä pois ja otti hyvän torjunnan, Honkavaara totesi.

Nissilä on pelasi tällä kaudella KuPS:n paidassa 14 ottelua, joissa hän teki kaksi maalia. Nissilä on kehittynyt vakaasti vuosi vuodelta, mistä palkinto tuli siirron muodossa.

Siirtosumma on KuPS:n seurahistorian suurin.

– Tietenkin hän pelasi kymppipaikalla ja hänellä on hyvä jalka ja liike. Antaa erikoistilanteita ja osaa laukoa. Hänellä oli merkitystä pelaamiseen, mutta kyllä meiltä paikkaajiakin löytyy, Saxman mietti.

– Toivotan Upille menestystä uusiin haasteisiin. Meidän pitää olla aktiivisia siirtomarkkinoilla, jotta saamme hänelle hyvän korvaajan, Honkavaara päätti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?