RoPS hakee kymmenettä nollapeliä, Hongan maalivahtivalinta puhuttaa – viisi pointtia Veikkausliigasta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

RoPS hakee kymmenettä nollapeliä, Hongan maalivahtivalinta puhuttaa – viisi pointtia Veikkausliigasta

Veikkausliigassa pelataan lauantaina yhtä ottelua vajaa täysi kierros. IS nostaa illan viidestä pelistä esiin viisi pointtia.

Antonio Reguero on torjunut mainiosti RoPSin maalilla.­

16.6.2018 8:20

1) Saako RoPS kympin täyteen nollissa?

Tiistaina näytti jo siltä, että Rovaniemellä nähdään maaliton tasapeli RoPSin ja VPS:n välillä. Mutta mitä vielä – RoPS rynni voittoon aivan lopussa, kun Antti Okkonen pyssytti Marko Meeritsin eteensä sylkemän paluupallon maaliin.

Voitto oli RoPSille jo kauden seitsemäs ja nollapeli peräti yhdeksäs. Tänään sarjakolmonen hakee espanjalaisen huippuvahtinsa Antonio Regueron johdolla siis jo kauden kymmenettä nollaansa vieraspelissä IFK Mariehamnia vastaan.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta klo 19.15, kun taas kierroksen muut neljä peliä käynnistyvät tuttuun aikaan klo 18.30.

IFK on ollut RoPSia vastaan dominoiva isäntä. Joukkueet ovat kohdanneet viimeisten kahdeksan kauden aikana liigassa yhdeksästi Ahvenanmaalla, ja niistä peräti seitsemän on päättynyt IFK:n osalta voitokkaasti. Näissä peleissä RoPS on voittanut saarella vain kerran, heinäkuussa 2014.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen päättyi Rovaniemellä isäntien 2–0-voittoon.

2) Aiheuttaako PS Kemi jälleen ongelmia SJK:lle?

Jotkut pitivät voittajaa jo etukäteen selvänä, kun SJK isännöi putoamistaisteluun – jälleen kerran – povattua PS Kemiä huhtikuussa.

Kemi kuitenkin osoitti heti alkuvaiheessa, ettei aliarviointiin ole varaa. Vierailija nappasi Seinäjoelta maukkaan 1-0-voiton kapteeninsa Julian Guevaran toisen jakson maalin turvin.

Sekä Kemi että SJK ovat jumiutuneet sarjan hännille. Kemi on toiseksi viimeisenä kahdeksalla pisteellä, neljä pistettä enemmän kerännyt ”Kerho” kaksi sijaa ylempänä. Illan ottelu on siis hyvin tärkeä molemmille. Kemiläiset haluavat pisteitä sarjapaikan säilyttämiseksi, kun taas SJK unelmoi selvästi korkeimmista sijoista.

Tiistaina SJK otti ensimmäisen voittonsa uuden päävalmentajansa Alexei Eremenkon alaisuudessa. TPS:stä ei lopulta ollut seinäjokisille juuri vastusta, ja voitto irtosi selvin numeroin 4-0. Eremenkon saldo SJK:ssa on nyt yksi voitto, kaksi tasapeliä ja tappio.

3) Kuka torjuu Hongan maalilla?

Kuka pelaa Hongan maalilla tänään KuPSia vastaan? Se on yksi iso kysymys, joka varmasti ainakin hiukan vaivasi espoolaisten päävalmentajan Vesa Vasaran päätä ennen päätöstä pelaavan vahdin valinnasta.

Alkukaudella Tim Murray oli nousijaryhmän selvä ykkösvahti, joka pelasi erinomaisesti odotuksiin nähden. Kun yhdysvaltalainen sai suoran punaisen kortin Metroderbyssä HJK:ta vastaan, aukesi makedonialaiselle Davor Taleskille mahdollisuus.

HJK:ta vastaan Honka hävisi niukasti 2–3 mm. kahden ulosajon myötä, mutta kahdessa viime pelissä Taleski on torjunut joukkueelleen pisteitä. Ensin Ilves kaatui Tapiolassa 4–1, tiistaina Lahdesta oli tuomisina piste 1–1-tuloksen myötä.

Taleski ei ole pelannut huonosti, eikä yksikään viidestä päästetystä maalista ole oikeastaan mennyt hänen piikkiinsä. Sen takia olisikin loppujen lopuksi hiukan yllättävää, jos Vasara vaihtaisi Murrayn maalille siitäkin huolimatta, että jenkkivahdin kahden ottelun pelikielto on nyt lusittu.

Kuka tahansa maalilla pelaakin, tarkkavaisuutta kaivataan tänään jopa normaaliakin enemmän. KuPSilta löytyy hyökkäysvoimaa esimerkiksi Rasmus Karjalaisen, Petteri Pennasen ja Ilmari Niskasen muodossa. Viime pelissä savolaisten keskikenttämies Ville Saxman teki kaksi maalia, mutta normaalisti FC Ypan kasvattia ei juuri nähdä maalintekijätilastoissa.

4) Onnistuuko Ilves katkaisemaan Klubin putken?

Ilves on ollut yksi niistä joukkueista, joka on onnistunut silloin tällöin horjuttamaan mestarisuosikki HJK:ta viime vuosina.

Tämän ja kolmen edellisen liigakauden aikana joukkueet ovat kohdanneet sarjapeleissä ja cupissa 11 kertaa, ja niistä seitsemän on päättynyt helsinkiläisten juhliin. Etenkin Tampereella Ilves on onnistunut saamaan tulosta Klubia vastaan.

Kolmen viime kauden aikana Ilves on isännöinyt Klubia seitsemästi ja voittanut niistä kaksi. Kahdesti on pelannut tasan.

HJK matkustaa Tampereelle vahvassa vireessä. Stadilaisten voittoputki liigassa on jo seitsemän pelin mittainen. Ilves koki sen sijaan tiistaina 1–3-tappion KuPSille. Keltapaidat pelasivat yli tunnin vajaalla, kun Diego Tomas ja Alim Moundi ajettiin ulos jo ennen puolen tunnin täyttymistä. Molemmat ovat sivussa tänäänkin.

5) Venyykö Interin voittoputki?

Turun Inter otti tiistaina kauden ensimmäisen kotivoittonsa PS Kemin kaatuessa 1–0 Timo Furuholmin maalilla.

Voiton myötä Inter saavutti kaksi peräkkäistä voittoa Veikkausliigassa ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen. Viimeisin kahden ottelun voittoputki sarjassa oli tullut huhtikuussa 2016.

Tänään voittoputki on mahdollista kasvattaa sinimustien keskuudessa jo kolmeen peliin, jos VPS kaatuu Veritas-stadionilla.

Edellisestä kolmen sarjaottelun voittoputkesta Interillä on vierähtänyt jo lähes viisi vuotta. Viimeksi joukkue voitti kolme peräkkäistä Veikkausliigan ottelua lokakuussa 2013.

Ottelu on John Allenille toinen Interin päävalmentajana. Seurassa jo aiemmin työskennellyt walesilaisluotsi otti ohjat seurassa viikonloppuna, kun Fabrizio Piccareta erosi yllättäen pestistään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?