Entinen Veikkausliigan tähtipuolustaja jättisummalla Italiaan – KuPSille tulossa mukava tili - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Entinen Veikkausliigan tähtipuolustaja jättisummalla Italiaan – KuPSille tulossa mukava tili

Omar Colley siirtyy kovalla summalla Sampdoriaan. Myös Kuopion Palloseura saa pienen siivun siirtosummasta.

Omar Colley (oik.) siirtyy Italiaan Sampdorian riveihin.

11.6.2018 20:45

Italialaislehti Corriere Dello Sport kertoi maanantaina, että puolustaja Omar Colley siirtyy Italian pääsarjaseura Sampdoriaan. Siirtosummaksi lehti kertoo 9,5 miljoonaa euroa. Summaan sisältyy erilaisia bonuksia.

25-vuotias Colley siirtyy Sampdoriaan belgialaisesta Genkistä. Hänen joukkuekaverinaan häärää Huuhkajien puolustaja Jere Uronen.

Gambialaisen Colleyn uran ensimmäinen seura Euroopassa oli Kuopion Palloseura. Colley pelasi KuPSissa kaudet 2013 ja 2014. Tämän jälkeen hän siirtyi Ruotsiin Djurgårdeniin ja sieltä Belgiaan.

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen vahvistaa Ilta-Sanomille, että seuralle on tiedossa kelpo tili siirrosta. Osana jalkapallon kasvattajarahasääntöä KuPSille kuuluu 0,5 prosenttia siirtosummasta jokaiselta kaudelta, jolloin Colley edusti KuPSia. Toisin sanoen jos siirtosumma on Corriere Dello Sportin kertoma 9,5 miljoonaa euroa, on KuPSin osuus siirtosummasta 95 000.

– Olemme tietoisia siirrosta. Emme tiedä siirtosumman suuruutta, mutta aikanaan se merkitään Fifan siirtojärjestelmään. Sen perusteella sitten lähetämme eteenpäin laskun, puhelimitse tavoitettu Heiskanen kertoo IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?