Pallokerho: Näin RoPS nousi vedonlyöntiskandaalista malliseuraksi – nerokas liikeidea voi tuottaa vuosittain kuusinumeroisen summan - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Pallokerho: Näin RoPS nousi vedonlyöntiskandaalista malliseuraksi – nerokas liikeidea voi tuottaa vuosittain kuusinumeroisen summan

Risto Niva on tärkeässä roolissa Rovaniemen Palloseuran kehityksessä. Vaikeat vuodet on selätetty, ja seura on nyt liigan johtotähtiä. Tässä Pallokerhon lähetyksessä pääsee jyvälle siitä, millaista suomalainen seuratoiminta on, ja mitä kaikkea on tehtävä toiminnan kehittämiseksi ja kasvattamiseksi.

4.6.2018 14:23

Rovaniemen Palloseura on Veikkausliigan alkukauden sensaatio. Jopa sarjakärjessä käynyt RoPS on vakiinnuttamassa asemansa yhtenä Suomen kenttien parhaiten hoidetuista seuroista. RoPSin pitkäaikainen puheenjohtaja Risto Niva vierailee Pallokerhon podcastissa kertomassa, miten RoPS on onnistunut kehittämään toimintaansa viime vuosina.

Pahimmillaan seura kävi todella pohjamudissa. Vedonlyöntiskandaali 2010-luvun alussa veti pohjan alta, ja uusi tuleminen rakennettiin vanhan varallisuuden varaan. Riskiliikkeet onnistuivat, sillä RoPS on kehittynyt paikaksi, jonne nuoret lahjakkuudet erikseen hakeutuvat. Ennen etelästä tuli pelaajia vain rahalla.

Lisäksi Niva taustoittaa, miten seura on remontoinut omistamansa kerrostalon – maankuulun Bingotalon – asuntoja vuokrakäyttöön. Pitkään asunnot olivat vain pelaajien käytössä. Modernit välitystavat ovat antaneet mahdollisuuden ulosmitata Bingotalon turistipotentiaalin. Niva arvioi, että jos toiminta kehittyy toivotulle tasolle, voi asuntovuokraaminen tuottaa seuralle vuosittain 100 000–150 000 euroa.

Jos podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen tästä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?