Hongalla ja IFK:lla kivuliaita poissaoloja – jatkuuko ”Kirurgin” vire? Seuraa näitä pointteja lauantaina Veikkausliigassa

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan lauantaina viimeiset pelit ennen maaottelutaukoa. IS nostaa illan kolmesta pelistä esiin kolme pointtia.

1) Honka pelaa ilman kahta runkopelaajaansa

Viikko sitten lauantaina Töölössä pelattu Metroderby HJK:ta vastaan jätti Hongalle nieleskeltävää ja jossiteltavaa. Espoolaiset johtivat 2–0 vielä 72. minuutilla, mutta kokivat lopulta karvaan 2–3-tappion.

HJK iski kaksi viimeistä maaliaan kahden miehen ylivoimalla. Yhdysvaltalaismaalivahti Tim Murray oli lentänyt käsivirheen vuoksi pihalle jo alkuvaiheessa, toppari Robert Ivanov toisen keltaisen kortin myötä reilu vartti ennen loppua.

Sekä Murray että Ivanov ovat lauantaina sivussa Ilvestä vastaan pelikieltojen takia. Se on Hongalle takaisku, sillä molemmat kuuluvat päävalmentaja Vesa Vasaran luottopelaajiin. Ennen ulosajoaan Murray, 30, oli pelannut kaikki pelit Hongan maalilla ja esiintynyt niissä vakuuttavasti. Murrayn tavoin ensimmäistä liigakauttaan pelaavalla Ivanovilla, 23, on Hongan korkein Instat-lukema, 244.

Jo Metroderbyssä Murrayn maalilla korvannut makedonialainen Davor Taleski esitti HJK:ta vastaan tukun hyviä torjuntoja. Nyt hän saa mahdollisuuden näyttää kunnolla osaamistaan Murrayn ollessa kaksi peliä sivussa. Ivanovin ollessa poissa kapteeni Tommi Saarisen vierellä toisena topparina pelannee Konsta Rasimus tai Zeljko Savic.

Tällä kaudella Honka on pelannut kotonaan Tapiolassa tappioitta. Neljästä kotipelistä on kertynyt yksi voitto ja kolme tasapeliä. Honka on hävinnyt sarjapelin kotonaan viimeksi elokuussa 2014, kun VPS onnistui hakemaan 2–1-voiton.

2) Jatkaako ”Kirurgi” veitsen heiluttelua?

Juho Mäkelän kaksi maalia eivät olisi voineet tulla juuri maukkaampaan paikkaan viime lauantaina. Lempinimellä ”Kirurgi” kulkeva konkarihyökkääjä oli PS Kemin voiton tae, kun hyvässä lennossa ollut KuPS kaatui yllättäen silloista sarjajumboa vastaan. PS Kemi vei Kuopiossa 3–2-voiton.

Maaleja olisi tilauksessa myös lauantaina, kun Mäkelä ja kumppanit kohtaavat Kemissä FC Lahden. Olisivatko Mäkelän, 34, maalihanat nyt kunnolla auenneet, kun 107 liigaosuman kärki osui kahdesti tärkeällä hetkellä?

FC Lahti on ollut tällä kaudella vahva vierasjoukkue. Viidestä reissupelistä vain yksi on päättynyt tappioon, ja kahdessa viimeisimmässä on irronnut voitto – molemmat 2–1-tuloksella.

3) Miten raajarikkoinen IFK pärjää cup-mestaria vastaan?

Muutamien pelaajien loukkaantumiset vaivaavat kapealla materiaalilla operoivaa IFK Mariehamnia.

FC Lahtea vastaan loukkaantunut ruotsalainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Simon Silverholt on Nya Ålandin mukaan sivussa 4–6 viikkoa. Silverholtin maanmies, vain kahdessa pelissä tällä kaudella pelannut keskikentän konkari Gabriel Petrovic vielä jopa viitisen viikkoa.

Nelisen kuukautta sivussa ollut Philip Mantilla on harjoitellut jo täysipainoisesti. On silti epävarmaa, pystyvätkö hän ja vatsalihasvammasta kärsinyt Robin Sid pelaamaan vielä tämän illan kotiottelussa Suomen cupin voittanutta Interiä vastaan.

Hyvässä lykyssä ainakin Sid palaa Peter Lundbergin käytettäväksi pelattuaan viimeksi lähes kuukausi sitten.

Avainpelaajien poissaolot johtivat siihen, ettei IFK päästänyt laitapelaajaansa Joel Mattssonia Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen leirille Eerikkilään, vaikka Juha Malinen valitsi Mattssonin ryhmäänsä.

IFK:n seurapomo Peter Mattsson – joka ei ole sukua pelaajalle – perusteli Nya Ålandille ratkaisua vetoamalla joukkueen pelaajatilanteeseen.

IFK Mariehamn–Inter alkaa kello 19. Lauantain kaksi muuta peliä käynnistyvät klo 17.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt