Ratkesiko mestaruus jo? HJK repii eroa kärjessä, Eremenko vieläkin voitoitta SJK:n peräsimessä – Veikkausliigassa kolmen pelin kierros - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Ratkesiko mestaruus jo? HJK repii eroa kärjessä, Eremenko vieläkin voitoitta SJK:n peräsimessä – Veikkausliigassa kolmen pelin kierros

HJK haki vierasvoiton kärkiottelusta Rovaniemeltä. Alexei Eremenko ei vieläkään onnistunut nappaamaan avausvoittoon SJK:n päävalmentajana.

HJK kaatoi RoPSin kärkiottelussa. Alexei Eremenkon SJK ei yltänyt voittoon Pohjanmaan derbyssä.­

1.6.2018 20:40 | Päivitetty 1.6.2018 22:58

Perjantain kierroksen tulokset:

  • RoPS–HJK 1–2

  • TPS–KuPS 0–0

  • VPS–SJK 1–1

RoPS–HJK 1–2 (0–0)

HJK kaatoi vieraskentällä Rovaniemen Palloseuran ja kasvatti sarjajohtonsa jo kymmeneen pisteeseen. Vieraat hallitsivat avausjaksoa, mutta eivät saaneet vielä maalia aikaiseksi.

Heti toisen jakson alussa kuitenkin tärähti, kun brassitykki Klauss puski komean kuvion päätteeksi pallon lähietäisyydeltä kotijoukkueen maaliin. Sama mies oli asialla 89. peliminuutilla, kun HJK iski voiton ratkaisseen niitin RoPSin arkkuun.

Samalla Klauss nousi Veikkausliigan maalipörssin kärkeen ohi KuPSin Rasmus Karjalaisen. Brassikärki on nyt osunut kauden 13 ottelussa 11 kertaa.

RoPSin laitapuolustaja Lassi Järvenpää nosti joukkueensa vielä lisäajan osumallaan maalin päähän, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi.

RoPS on kolmesta peräkkäisestä voitottomasta ottelusta huolimatta yhä sarjassa toisena tasapistein KuPSin kanssa.

RoPS–HJK-ottelun huippuhetket:

TPS–KuPS 0–0

Turun ja Kuopion Palloseurat pelasivat perjantai-iltana maalittoman tasapelin. KuPS hallitsi tapahtumia varsinkin toisella puoliajalla. Kotijoukkue TPS:lle avautui kuitenkin loistopaikka kauden ensimmäiseen kotivoittoon lisäajalla, kun Joakim Latonen kaadettiin rangaistusalueella ja Miro Tenho yrittämään maalia pilkulta

Kuopiolaisten maalivahti Otso Virtanen vesitti kuitenkin kotijoukkueen voittohaaveet venymällä pallon tielle.

Sarjassa jaetulla jumbosijalla oleva TPS ei ole onnistunut tekemään kauden kuudessa kotiottelussaan vielä yhtäkään maalia. Varsinaisia maalijuhlia turkulaisyleisö ei ole päässyt todistamaan, sillä TPS:n verkkoon on kuudessa ottelussa osuttu vain neljästi.

Sillä on 11 ottelun jälkeen kasassa vain 7 pistettä.

TPS–KuPS-ottelun huippuhetket:

VPS–SJK 1–1 (1–0)

Vaasan Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho päätyivät tasapeliin Pohjanmaan derbyssä.

Kotijoukkue VPS siirtyi 1–0-johtoon Omar Jaman maalilla 39. peliminuutilla. SJK nousi kuitenkin tasoihin 60. peliminuutilla, kun Johannes Laaksonen upotti rangaistuspotkun varmasti Marko Meeritsin taakse. Vaasalaiset protestoivat rankkarituomiota rajusti.

SJK jäi jo kuudetta kertaa putkeen ilman voittoa. Vieraiden kärkimies Aristote Mboma oli lähellä maalintekoa 72. minuutilla, mutta hänen puskunsa kolahti tolppaan.

Seinäjokisten päävalmentajaksi viime viikolla pestattu Alexei Eremenko ei onnistunut vieläkään avaamaan voittotiliään uuden seuransa peräsimessä. Hänen saldonaan on kolmen ottelun jälkeen nyt kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

SJK on synkän alkukautensa aikana onnistunut keräämään vain yhdeksän pistettä 11 ottelustaan.

VPS–SJK-ottelun huippuhetket:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?