Veikkausliiga

Mika Lehkosuo kohtaa oppipoikansa Toni Koskelan Rovaniemellä – kolme pointtia Veikkausliigan perjantain otteluista

Julkaistu:

Veikkausliiga
Kotimainen jalkapalloliiga jatkuu perjantaina kolmella ottelulla, joista Ilta-Sanomat nostaa esiin kolme pointtia.
1) Horjuttaako oppipoika opettajaansa?

Peräti 4–0 SJK:ta tiistaina kotonaan nöyryyttäneen HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kohtaa tänään ensimmäistä kertaa entisen apuvalmentajansa Toni Koskelan vastustajan joukkueen penkin päässä. Rovaniemen Palloseuraa nyt luotsaava Koskela toimi HJK:n apuvalmentajana vuodesta 2013 saakka ja oli Lehkosuon valmennustiimissä kaudesta 2014 lähtien.

Täksi kaudeksi Koskela, 35, siirtyi uransa ensimmäiseen liigatason päävalmentajapestiin, kun RoPS etsi korvaajaa Juha Maliselle. Ennen kaikkea lappilaisseura halusi löytää nuoren, nousevan valmentajan. Tuntomerkit pätivät Koskelaan, joka nosti viime kauden päätteeksi HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n päävalmentajana Ykköseen.

Tänään katsastetaan, onko Koskelan johdolla odotuksiin nähden fantastisen alkukauden pelanneesta RoPSista panemaan kapuloita oppi-isä Lehkosuon, 48, johtaman Klubin rattaisiin. Pelin mielenkiintoisuutta lisää entuudestaan sekin, että HJK johtaa liigaa ja RoPSia seitsemällä pisteellä, mutta taulukon toisena kärkkyvillä napapiiriläisillä on ottelu vähemmän pelattuna.

RoPS kohtaa viisi sarjapeliä putkeen voittaneen Klubin ilman elintärkeitä Wato Kuatéa (pelikielto) ja emoseuraansa vastaan sääntöjen takia pelikelvotonta tehomiestä Lassi Lappalaista. Klubista täksi kaudeksi Rovaniemelle siirtynyt kymppipaikan Lucas Lingman saa nyt oman saumansa horjuttaa entistä joukkuettaan, jonka peluutuspolitiikasta 20-vuotias on laukonut kritisoivia kommentteja kauden aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2) Kompuroiko KuPS taas altavastaajaa vastaan?

Viime viikon suurin tulosyllätys kaikui Kuopiosta, kun sarjakolmonen KuPS hävisi taulukon viimeisenä tuskailevalle PS Kemille kotikentällään 2–3.

Kuopiolaisilta odotettiin rutiinivoittoa, mutta toisin kävi, kun Juho Mäkelä iski illan toisensa lisäajalla ja johdatti kemiläiset elintärkeään voittoon.


Samaa KuPSilta odotetaan tänäänkin vieraspelissä TPS:ää vastaan: rutiinivoittoa. Viime pelin tappio ei kuitenkaan varmasti helpota sitä; keltapaidoilla on huomattavasti enemmän hävittävää kuin turkulaisella sarjanousijalla.

Viime pelinsä Ilvekselle 0–2 hävinnyt TPS on jäänyt ilman voittoa seitsemässä viime pelissä. Niistä neljä on päättynyt tappioon. KuPSin ennakkosuosikin viittaa korostaa sekin, ettei TPS ole tehnyt kauden viidessä kotipelissään vielä maalin maalia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nähtäväksi jää myös, onnistuuko KuPS hyödyntämään mustavalkoisten ykkösmaalivahdin Jonathan Viscosin poissaolon. Ilves-pelissä kätensä loukanneen Viscosin korvannut Miikka Mujunen esiintyi epävarmasti ja lienee maalilla myös tänään.

Viscosin lisäksi TPS kohtaa kuopiolaiset ilman luottotoppariaan Rasmus Holmaa ja laituri Oskari Jakosta.

3) Eremenkolla runsaasti pelaajahuolia derbyssä

Tiistai oli SJK:lle musertava. Reissu Helsinkiin osoittautui jälleen pettymykseksi, eikä ”Kerholla” ollut jossiteltavaa 0–4-tappioon HJK:ta vastaan päättyneen ottelun jälkeen.

Kaksi maalia tuli seinäjokisten maalivahdin Jesse Östin hölmöilyjen seurauksena. Ei olisikaan suuri yllätys, jos Viron maajoukkueen ykkösvahti ja SJK:n kapteeni Mihkel Aksalu palaisi tolppien väliin myöhäisillan Pohjanmaan paikalliskamppailussa VPS:ää vastaan.

Pelkkien Östin virheiden taakse SJK:n on kuitenkin turha piiloutua, eivätkä pelaajat niin väittäneetkään lehdistölle tiistain pelin jälkeen. Esitys oli heikko, eikä HJK:lla ollut juuri ongelmia puolustuspäässä. Viimeistään 2–0-maalin jälkeen näytti siltä, että epätoivo valtasi vierailijat ja pelaamisen taso laski entisestään.


Maalivahtitilanne lienee tänään uuden päävalmentajan Alexei Eremenkon pienimpiä huolenaiheita. Eniten päänvaivaa kolmannen ottelunsa SJK:n peräsimessä tänään luotsaavalle kokeneelle koutsille aiheuttaa joukkueen paha loukkaantumissuma. Ainakin Dani Hatakka, Marc Vales, Billy Ions, Jordan Mustoe, Matti Klinga, Jarkko Hurme ja Richie Dorman saattavat olla vielä sivussa, sillä Eremenko sanoi tiistain murskajaisten jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, ettei apuja derbyyn liene tulossa sairastuvalta. Tähtilaituri Billy Ions ja Obed Malolo eivät myöskään ole mukana.

HJK:ta vastaan vaihtoon tulivat pakon edessä tällejä saaneet Vahid Hambo ja Emile Paul Tendeng, mutta molemmat lienevät siitä huolimatta mukana kokoonpanossa.

Pahimmassa tapauksessa SJK voi löytyä perjantain otteluiden jälkeen karsijan paikalta eli toiseksi viimeiseltä sijalta sarjataulukossa. Jos sarjajumbo TPS voittaa omassa kotiottelussaan KuPSin ja SJK häviää VPS:lle, ”Tepsi” ohittaa seinäjokiset. Se syventäisi mitalitaistoon ennakoidun ryhmän ahdinkoa entisestään.

Pohjanmaan derby alkaa Vaasassa kello 20, perjantain kaksi muuta ottelua klo 18.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt