Pallokerho: HJK:n tähti Filip Valencic puhuu väleistään Mika Lehkosuohon pukukoppiriidan jälkeen – ”Minut työnnettiin yli rajan”

HJK:n tähtipelaaja Filip Valencic kertoo Pallokerhossa avoimesti ajastaan HJK:ssa ja muualla futismaailmassa.

28.5.2018 16:48

Slovenialainen Filip Valencic valittiin viime kaudella Veikkausliigan vuoden pelaajaksi. Hän aloitti kauden PS Kemissä ja siirtyi kesken kesän HJK:hon, jossa tuli Suomen mestaruus. Taitava kymppipaikan pelaaja on ollut viimeiset puolitoista vuotta Suomen kenttien parhaita pelaajia.

Valencicilla on myös lyhyt temperamentti. Kohu nousi huhtikuun lopussa, kun Valencic vaati KuPS-ottelun tauolla päästä vaihtoon. Hän ei suostunut palaamaan kentälle. Valencic saapui maanantaina Pallokerhon podcastin vieraaksi ja kertoi tilanteen taustoista avoimesti. Hän kertoo kuukausia jatkuneesta turhautumisesta valmentaja Mika Lehkosuon pikkutarkkaan ohjeistukseen ja toisaalta siitä, miten kaksikko on yrittänyt korjata välejään välikohtauksen jälkeen.

Sloveeni kertoo myös pyytäneensä tapausta anteeksi seurajohdolta, kannattajilta ja joukkuekavereilta.

Valencic kertoo ohjelmassa myös syitä Slovenian palloilumenestykseen sekä raskaista ajoistaan maan suurseura Olimpija Ljubljanassa. Myöhemmin hän haki asemiaan Monzassa ja Notts Countyssa ennen onnistumistaan PS Kemissä. Sieltä Valencicilla on paljon hyviä muistoja.

Siirtoa HJK:hon oli kuitenkin mahdoton vastustaa. Valencic myöntää myös haastattelussa, että vuoden pelaajaksi valitseminen aiheutti tälle kaudelle kovia paineita, joiden käsittely on yhä kesken.

Podcast on kokonaan englanniksi, sillä Valencic ei puhu suomea. Jos podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?