Seuraa näitä tänään – kolme pointtia Veikkausliigan maanantain ottelusta VPS-Honka - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Seuraa näitä tänään – kolme pointtia Veikkausliigan maanantain ottelusta VPS-Honka

Maanantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa kohtaavat VPS ja sarjanousija Honka. IS nostaa Vaasassa kello 18.30 alkavasta pelistä esiin kolme pointtia.

Hongan Jonas Levänen tuulettaa maaliaan IFK Mariehamnia vastaan.­

14.5.2018 7:25

1) Rokottaako Levänen entistä seuraansa?

Hongan vasen laitapuolustaja Jonas Levänen saa tänään mahdollisuuden tehdä maalin entisen seuransa VPS:n verkkoon. Levänen pelasi ”Vepsussa” kaksi viime kautta ennen paluutaan kasvattiseuraansa.

Levänen kuuluu päävalmentaja Vesa Vasaran luottopelaajiin. Hän on pelannut täydet minuutit kauden kaikissa kuudessa ottelussa. Myös VPS:ssä tuli rutkasti vastuuta, kahden kauden aikana yhteensä 48 liigaottelussa.

Viime maanantaina Levänen teki Hongan maalin 1–1-tasapelissä IFK Mariehamnia vastaan. Osuma oli hänelle kauden ensimmäinen liigassa. Cupissa 24-vuotias osui talvella kahdesti.

2) Jatkaako serbitoppari Hongan avauksessa?

Singaporen liigasta täksi kaudeksi Honkaan siirtynyt serbialaistoppari Zeljko Savic pelasi maanantaina IFK:ta vastaan kauden ensimmäiset minuuttinsa. Aiemmin 30-vuotias konkari on edustanut Veikkausliigassa SJK:ta (2014-15) ja PS Kemiä (2016).

Savic pelasi keskuspuolustuksessa ehjän pelin Robert Ivanovin vierellä, eikä pelituntuman puutteesta ollut tietoakaan. Hän katkoi varmasti IFK:n suoraviivaisia pystypalloja.

Robert Ivanov­

Hongan kapteeni Tommi Saarinen istui IFK:ta vastaan penkillä Savicin saadessa mahdollisuutensa. Vesa Vasara sanoi ottelun jälkeen, ettei Saarisen poissaolon kohdalla ollut kyse terveydellisistä syistä.

Hongan oman kasvatin penkkikomennus saattoi johtua puhtaasti lepuutuksesta liigan kovassa ottelutahdissa. Nyt kun joukkue on ehtinyt palautua rasituksesta, uupumisen ei pitäisi olla syy kokoonpanomuutoksiin.

Sen takia on mielenkiintoista nähdä, palaako Hongan kippari avaukseen. IFK-pelin perusteella Vasaralla ei ole selvää syytä vaihtaa puolustuslinjaa.

3) Saako VPS vihdoin kahden kotivoiton putken?

VPS on saanut valmistautua illan peliin saman verran kuin Honka. Vaasalaiset ottivat maanantaina 1–0-vierasvoiton Turusta TPS:ää vastaan.

Sitä ennen VPS kaatoi kotonaan PS Kemin 3–1. Honkaa vastaan haussa on siis jo kolmas peräkkäinen voitto.

VPS:n leirissä haluttaisiin varmasti nähdä myös toinen peräkkäinen kotivoitto sarjapelissä. Tuosta tempusta on vierähtänyt Pohjanmaalla jo pidempi tovi.

Edellisen kerran VPS on voittanut kaksi peräkkäistä Veikkausliigan kotipeliään heinäkuussa 2016. Tuolloin se voitti ensin FC Lahden ja viisi päivää myöhemmin PK-35 Vantaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?