Katastrofaalinen värväys avasi tien KuPSin uudelle huippuhyökkääjälle – kahdessa pelissä syntyi viisi liigamaalia

Julkaistu:

Veikkausliiga
Rasmus Karjalainen loistaa KuPSin epäonnistuneen värväyksen ansiosta.
Kaksi peliä, viisi liigamaalia. ”Ihan mukava viikko”, kuten KuPSin Rasmus Karjalainen urotekojaan kuvailee. Hattutemppu Interin verkkoon torstaina sinetöi 5–1-voiton. Koko kaudelta koossa on jo kuusi maalia.

Karjalainen tuli Kuopioon talvella PS Kemistä ja on jatkanut rakettimaista nousuaan tuntemattomuudesta Veikkausliigan eliittiin. Kemissä Karjalainen ampui kahdeksan maalia pääasiassa oikealta laidalta.

Laiturina hänet myös Kuopioon värvättiin, mutta terävästi laukova oululainen pääsi kokeilemaan hyökkääjänä, kiitos KuPSin katastrofaalisen hyökkääjävärväyksen.

Liettualainen Deivydas Matulevicius on osoittautunut niin heikoksi pelaajaksi, että on saanut alkukaudella vain 63 minuuttia peliaikaa. Karjalainen sai tilaisuutensa kärjessä ja käytti vahvuutensa maksimaalisesti.

– On mukava pelata taas keskellä. Pääsen laukaisupaikoille ja osaan viimeistellä, Karjalainen myhäilee.

Numerotkin sen kertovat: SJK:ta vastaan Karjalainen koski palloon 22 kertaa ja tuotti niistä viisi laukausta. Kaksi meni verkon perukoille. Interiä vastaan syntyi hattutemppu.

Vaikka liigassa Karjalainen tunnetaan laiturina, hän pelasi valtaosan nuoruudestaan keskellä. Siirto laidalle tapahtui klassisesta suomalaisesta syystä – varovaisuudesta.

Nuori hyökkäyspään lahjakkuus haluttiin ajaa sisään laidan kautta, ja hän jäi sille tielle. Onnistunut kausi ACO:ssa toi tilaisuuden siirtyä, aluksi hieman vastentahtoisesti, PS Kemiin.

– Halusin liigaan, eikä mistään muualta auennut paikkaa, Karjalainen myöntää rehellisesti.

Valmentaja Jari Åhmanin paletissa kärkipelaajan rooli oli olla fyysinen target-pelaaja.

– En pelaa selkä maalia vasten, pudottele palloja ja löntystele sieltä boksiin. Olen juoksevampi pelaaja. Oikealta laidalta löytyi rooli – ja tehot.

Yksi asia tulee nopeasti selväksi. OLS-kasvatti ei ollut ikäpolvensa suurlahjakkuuksia, vaan hän on aina joutunut päihittämään ennalta kovemmaksi ajateltuja pelimiehiä päästäkseen kentälle. Se on muovannut hänen ajatteluaan.

– Kemissä oli selvää, etten ole ykkösvaihtoehto kentälle. Siellä oli edellä Jussi Aalto ja Aleksi Gullsten. Päätin, että otan heidän paikkansa, Karjalainen kertoo.

– Usein sanotaan, että junnuille pitää antaa peliaikaa. Mietin, kun lähdin AC Oulusta, että jos noin ajattelee, sitä pelaa koko uransa vitosdivarissa. Pitää uskaltaa ottaa se ratkaiseva askel ja taistella isommasta roolista.

Nyt Karjalainen tietää, että jos hyvät otteet KuPSissa jatkuvat, tie voi aueta paljon pidemmälle kuin hänelle koskaan uskallettiin povata.

– Molempien osapuolten tavoite on, että jossain vaiheessa pääsisin ulkomaille ja KuPS saisi minusta rahaa. Nyt ollaan hyvällä mallilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt