Hongan ensimmäinen kotivoitto karkasi lopussa – IFK Mariehamn nousi tasapeliin Tapiolassa

Julkaistu:

veikkausliiga
Liiganousija Hongan kauden ensimmäinen kotivoitto karkasi lopussa IFK Mariehamnia vastaan.
FC Hongan kauden ensimmäinen kotivoitto oli maanantai-iltana todella lähellä.

Pelikellossa oli 85 minuuttia, kun IFK Mariehamn tasoitti ottelun 1-1:een. Simon Silverholtin sijoitus rangaistusalueen rajan tuntumasta painui varmasti verkon perukoille.

Nyt joukkueet ovat kohdanneet Espoossa 11 kertaa Veikkausliigan ottelussa. Niistä Honka on voittanut kuusi ja viidesti on pelattu tasan.

Avausmaalin teki Jonas Levänen puolen tunnin jälkeen. Täksi kaudeksi Honkaan VPS:stä palannut laitapuolustaja sai pallon rangaistusalueen vasemmalla puolella ja tykitti pallon Marc Nordqvistin käsien kautta oikeaan alanurkkaan.

IFK:lla oli avausjaksolla useampikin paikka siirtyä johtoon. Pari niistä siunaantui jo ennen Leväsen osumaa.

Jo pelin alkuhetkillä Aleksei Kangaskolkka oli lähellä onnistua, mutta ylärima pelasti kotijoukkueen.

Kangaskolkalle avautui 13. minuutilla yllättäen varsin hyvä paikka, kun Honka pelasi uhkarohkeaa lyhytsyöttöpeliä maalipotkun jälkeen. Pomppuinen nurmikenttä aiheutti raitapaidoille hankaluuksia, ja Kangaskolkka pääsi laukomaan riiston jälkeen rangaistusalueen rajalta.

Vedon koppasi helposti Tim Murray. Hongan jenkkivahti otti ensimmäisen 45-minuuttisen aikana myös kaksi todellista huipputorjuntaa, jotka olisivat kelvanneet mihin tahansa urheilukanavan ottelukoosteeseen.

Ensimmäinen ”gamesaver” tuli oikeasta ylänurkasta. Simon Silverholt laukoi karmean pommin, jonka luuli varmasti jo uppoavan verkkoihin. Murray oli kuitenkin toista mieltä ja heittäytyi näyttävästi tielle.

Leväsen maali tuli pari minuuttia hirmukudin jälkeen. Hetki siitä Amos Ekhalie kokeili yllättäen pyssyttää vasurillaan kohti etuylänurkkaa, mutta Murray oli tälläkin kertaa hereillä.

Heti toisen jakson alussa IFK oli tasoitusta, mutta sama kaava jatkui: Murray venyi tielle siitäkin huolimatta, että pallo otti pahan kimmokkeen.

Toisen jakson puolivälissä Honka oli selvästi lähempänä toista maalia kuin IFK ensimmäistään. Kasperi Liikosen laukaus osui tolppaan, ja usein vain IFK:n uhrautuva puolustus blokkasi laukaukset kulmapotkuiksi.

Lopulta IFK oli kuitenkin se, joka iski maalin. Näin ollen Honka joutui tyytymään tasapeliin kotonaan. Kaikki kauden kolme kotipeliä ovat päättyneet tasan.

Honka–IFK Mariehamn 1–1 (1–0)

31. Jonas Levänen 1–0, 85. Simon Silverholt 1–1.

Erotuomari: Atte Jussila.

Yleisöä: 1293.

Honka: Timothy Murray, Jatuli Laevuo, Robert Ivanov (var), Jonas Levänen, Zeljko Savic, Kasperi Liikonen (89. Antti Mäkijärvi), Joel Perovuo, Konsta Rasimus, Youness Rahimi (71. Nemanja Obradovic), Borjas Martin, Alex Tchuimeni-Nimely.

IFK Mariehamn: Marc Nordqvist, Ivan Tatomirovic, Dylan Murnane, Kristian Kojola, Joel Mattsson, Simon Silverholt (var), Nicklas Maripuu, Thomas Mäkinen (78. Julio Fernandes), Pontus Åsbrink, Amos Ekhalie (var), Aleksei Kangaskolkka.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt