HJK hävisi jälleen kotikentällään - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK hävisi jälleen kotikentällään

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.5.2018 20:37

FC Lahti haki pisteet Töölöstä lukemin 2–1.

HJK kärsi eilen jo kauden toisen kotitappionsa, kun FC Lahti haki liigapisteet Töölöstä maalein 2–1 (1–0).

Mestarisuosikkeina kauteen lähteneiden helsinkiläisten kokemien tappioiden määrä on tässä vaiheessa hälyttävä huomioiden, että he hävisivät koko viime kaudella liigassa vain kaksi kotipeliä.

Kysymys ei ole ollut pelkästään vastustajien erinomaisuudesta. HJK ei ole saanut peliinsä sellaista lennokkuutta ja juonta, jota siltä odotetaan. Eilistä urakkaa hankaloitti myös se, että avainpelaajiin laskettavat Riku Riski ja Juha Pirinen olivat sivussa loukkaantumisten takia.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi. HJK:n maalivahti Markus Uusitalo sai torjuttua vaivoin Artjom Dmitrijevin ja Aleksi Paanasen kovat laukaukset.

Kotijoukkueellakin oli paikkansa ensimmäisellä puoliajalla. Hyökkääjä Amr Gamal pukkasi vain niukasti lahtelaisten maalin ohi, ja Lahden ketterä maalivahti Aleksandr Vasjutin torjui tyylitellen Daniel O’Shaughnessyn kovan laukauksen.

HJK oli silti ensimmäisellä puoliajalla kaukana parhaastaan. Mustin hetki osui 35. minuutilla maalivahti Uusitalolle, joka sylkäisi Paanasen laukoman pallon eteensä, ja Dmitrijev ampui irtopallosta vieraat johtoon. Se takaisku meni selkeästi hermostuneen maalivahdin piikkiin, mutta kenttäpelaajatkaan eivät voineet ylpeillä esityksellään.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo reagoi joukkueensa uneliaaseen 45-minuuttiseen ja vaihtoi toiselle puoliajalle kentälle Akseli Pelvaksen ja Nikolai Alhon. Tauon jälkeen ehdittiin pelata vain kuutisen minuuttia, kun Pelvas tasoitti maalin edustalta lukemiksi 1–1.

HJK pelasi toisella puoliajalla huomattavasti nälkäisemmin ja vauhdikkaammin kuin ensimmäisellä. Se pyrki hajottamaan Lahden viiden miehen puolustuslinjan nopealla pallonsiirtelyllä. Hyökkäysinto kostautui 67. minuutilla. Lahti karkasi vastahyökkäykseen, jonka Teemu Jäntti päätti laukomalla pallon hienosti suoraan ilmasta maaliin.

HJK ei ottanut opikseen siitäkään, vaan Lahti oli tehdä kolmannen maalinsa lähes heti perään. Hassan Sesayn kuti hyvästä paikasta meni kuitenkin niukasti ohi kotijoukkueen maalin.

Lahti sai selvästi itseluottamusta onnistumisistaan ja pystyi puolustamaan HJK:n vauhdikkaan mutta sinänsä juonettoman rynnistyksen ottelun loppuminuuteilla. Paras paikka tasoitusmaaliin tuli Filip Valencicille, mutta hän ei saanut laukaukseensa riittävästi voimaa, ja Vasjutin poimi pallon syliinsä vaivattomasti.

Kun erotuomari Dennis Antamo puhalsi ottelun päättyneeksi, osa kotiyleisöstä ilmaisi tyytymättömyyttä näkemäänsä vihellyksin.

Tuoreimmat osastosta