RoPSin nollataika ja Pennasen komea maaliputki – seuraa näitä asioita Veikkausliigan täydellä kierroksella - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

RoPSin nollataika ja Pennasen komea maaliputki – seuraa näitä asioita Veikkausliigan täydellä kierroksella

Veikkausliigassa pelataan torstaina kuuden ottelun kierros. IS nostaa illan peleistä esiin kuusi pointtia.

RoPS on aloittanut sarjakauden väkevästi.­

3.5.2018 10:12

1) Osuuko Pennanen jälleen?

Veikkausliiga tiedotti keskiviikkona, että sarjan pelaajat ovat valinneet KuPSin kapteenin Petteri Pennanen liigan huhtikuun pelaajaksi. Keskikenttäpelaaja pelasi huhtikuussa kaikissa kuudessa sarjapelissä avauskokoonpanossa.

Viime aikoina Pennanen on ollut huimassa maalivireessä. Toissa pelissä hän teki peräti neljä maalia IFK Mariehamnin verkkoon. Sunnuntaina hän toi KuPSin näyttävällä maalilla tasoihin FC Lahtea vastaan. Viisi osumaa oikeuttavat sarjan maalipörssin ykköstilaan.

Samalla Pennanen lähestyy jo yhden kauden maaliennätystään liigatasolla. Kaudella 2016 hän teki KuPSissa seitsemän maalia 32 ottelussa, joten matka tuohon rekordiin on enää pieni.

Torstaina Pennasella on mahdollisuus tehdä maali kolmannessa peräkkäisessä sarjaottelussa SJK:ta vastaan. Hän teki kyseisen tempun jo talvella iskemällä maalit peräjälkeen Suomen cupin peleissä PS Kemiä, AC Kajaania ja RoPSia vastaan.

2) Parantaako RoPS nollapeliennätystään?

Sarjajohtaja RoPS rikkoi HJK:n kaudella 2001 tekemän, kauden alusta asti mitatun nollapeliennätyksen kirkkaasti. Klubin 457 minuuttia kestänyt nollaputkiennätys meni rikki heittämällä, kun rovaniemeläisten kauden kuudes nollapeli tuli lauantaina TPS:n vieraana.

RoPS on pitänyt nyt maalinsa puhtaana peräti 540 minuuttia. Tänään lappilaisseura koettaa jatkaa putkeaan kotistadionillaan vielä ilman voittoa olevaa Honkaa vastaan.

RoPSin kotistaldo on hyvin vakuuttava. Se on pelannut kolme ottelua ja voittanut niistä jokaisen yhteismaalierolla 7–0.

3) Pitääkö HJK Anierin kurissa?

Viime kaudella HJK piti maalinsa koskemattomana kaikissa kolmessa sarjapelissä FC Lahtea vastaan. Ensimmäiset kaksi kohtaamista päättyivät maalittomana, viimeisimmän HJK voitti selvin 3–0-lukemin kauden lopussa.

Jos helsinkiläiset haluavat toistaa viime kauden suorituksensa, joukkue saa olla tarkkana tietyn miehen kohdalla. ”Kuhnurien” ykköstykki on ollut Viron maajoukkueen väkivahva hyökkääjä Henri Anier, joka on osunut maalipuiden väliin kolmesti.

Anier, 27, on tehnyt maalinsa neljässä pelaamassaan pelissä. Hän oli sivussa toissa pelin RoPSia vastaan pelikiellon takia.

HJK:ta on pidetty ja pidetään yhä lähes ylivoimaisena mestarisuosikkina, mutta jo alkukauden peleissä Klubin puolustus on ollut haavoittuva. Kuudesta pelistä kolme on nollapelejä. Se verkkoon on livahtanut neljä osumaa.

4) Kasvattaako Mó maalisaldoaan?

FC Hongan kauden avausvoitto oli lauantaina todella lähellä. Interin Mika Ojala kuitenkin pilasi espoolaisten juhlat ottelun lopussa iskemällä 2–2-tasoitusmaalin.

Tuo maali oli Ojalalle ottelun toinen. Hän nousi Interin sankariksi, mikä on hyökkäyspään erikoistilannespesialistille hyvin tärkeää itseluottamuksen kannalta.

Lempinimeä kantavalle Ojalalle viime kausi oli pettymys. Hän saapui tuttuun seuraan Interiin kesken kauden Saksasta suurin odotuksin, mutta ei pystynyt avittamaan joukkuetta haluamallaan tavalla. Myös henkilökohtaiset onnistumiset jäivät vähiin myllerryksen keskellä olleiden sinimustapaitojen ryhmässä.

Tehomiehenä tunnettu Ojala, 29, on tehnyt kolme maalia kahdessa viime pelissä. Tänään hänellä on sauma osua kolmannessa peräkkäisessä ottelussa, kun Inter pelaa kotonaan Ilvestä vastaan.

Viime kaudella joukkueet pelasivat kahdesti tasan ja Inter voitti yhden. Maaliskuun lopulla pelattu Suomen cupin puolivälierä päättyi Interin 2–0-kotivoittoon.

5) Katkeaako PS Kemin tappioputki?

PS Kemin kausi käynnistyi vahvasti, kun se voitti heti kauden avauspelissään SJK:n vieraskentällä 1–0. Voitto synnytti ajatuksia: taasko käy niin, että kemiläisjoukkue on kerännyt säilymiseen tarvittavat pisteet keskikesään mennessä?

Sarja-avaus oli tuloksena hyvä, mutta sen jälkeen tulokset ovat olleet kaikkea muuta kuin toivottuja. Kemi on ottanut tukkaan kolme peliä putkeen ja valunut samalla sarjataulukon viimeiseksi.

Viimeisin tappio tuli karulla tavalla sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan. Kemi johti peliä reilun tunnin jälkeen 2–1, mutta IFK teki nopean tasoitusmaalin ja iski vielä kolmannen pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

Nähtäväksi jää, hakeeko Kemi jälleen pisteitä Pohjanmaalta, tällä kertaa VPS:n kustannuksella Vaasasta.

6) Jatkuuko TPS:n pisteputki?

Kaksi viime peliä ovat tarjonneet TPS:lle tuloksia, jotka ovat varmasti kelvanneet turkulaiselle nousijajoukkueelle.

Ensin kaatui Inter Turun derbyssä, sen jälkeen TPS pysäytti sarjajohtaja RoPSin voittoputken Turussa. Maalia Palloseura ei saanut upeasti koko alkukauden puolustaneiden rovaniemeläisten verkkoon tehtyä, mutta maaliton tasapelikin oli kelpo tulos. Jokainen piste on raitapaidoille tärkeä säilymistaistelun kannalta.

TPS kohtaa tänään IFK Mariehamnin liigatasolla ensimmäistä kertaa sitten kauden 2014. Tuona kautena IFK voitti kahdesti ja TPS kerran. Viimeisen reilun vuoden aikana joukkueet ovat pelanneet vastakkain kahdessa cupin ottelussa, joista molemmat päättyivät 1–1.

IFK-TPS alkaa kello 19, kun taas kierroksen kaikki muut ottelut alkavat klo 18.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?