Kurittaako HJK taas VPS:ää? Seuraa näitä tänään: neljä pointtia Veikkausliigan sunnuntain kierroksesta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Kurittaako HJK taas VPS:ää? Seuraa näitä tänään: neljä pointtia Veikkausliigan sunnuntain kierroksesta

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina neljällä ottelulla, joista IS nostaa esiin neljä keskeistä pointtia.

João Klauss De Mello tuuletti maalia SJK:ta vastaan. HJK kaipaa tehoja sunnuntain ottelussa Vaasassa.­

29.4.2018 8:16

1) Palaako HJK voittojen tielle?

Viime kauden tuplamestari HJK on jäänyt vaille tyydyttävää tulosta viime peleissään. Ensin Klubi hävisi kotonaan KuPSille lauantaina 1-2, vaikka johti peliä vain vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Keskiviikkona stadilaiset jäivät 0-0-tasapeliin Turussa Interin vieraana.

Samalla sensaatiomaisesti pelannut RoPS on karannut sarjakärkeen. Ei rovaniemeläisistä vielä mestarisuosikkia kannata leipoa, mutta vahva alkukausi on varmasti noteerattu myös HJK:n leirissä. Jos tulosta ei ala pikkuhiljaa tulla, piste-erot tasoittuvat kärkipäässä ja RoPSin etumatka voi kasvaa.

HJK pelaa tänään vieraissa VPS:ää vastaan. Vaasalaiset ovat johtaneet kahta viime peliään, mutta päästäneet maalin toisen jakson lopulla ja pelanneet sen myötä tasan.

VPS:llä on paljon petrattavaa maaliskuun Suomen cupin puolivälieräkarsinnasta, jonka HJK voitti kotonaan 4-1. Klubi vei peliä miten tahtoi, ja VPS sortui tapojensa vastaisesti järjettömään roiskimiseen paineen alla.

Ei olisi ihme, jos HJK prässäisi kotijoukkuetta aggressiivisesti myös tämän illan pelissä. Se tuotti viimeksi isoja vaikeuksia ”Vepsun” maalilla pelanneelle Marko Meeritsille. Virolaismolari pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa viime pelissä Ahvenanmaalla.

2) Voittaako IFK vihdoin?

Toissa kauden Suomen mestarin IFK Mariehamnin alkukausi on ollut synkkä, mitä saatettiin odottaa nihkeän hallikauden jälkeen. Neljän pelin jälkeen ahvenanmaalaisten pistepussissa on vain piste, ja omiin on mennyt peräti yhdeksän rysää.

Saarelaiset ovat pelanneet peräti kolme kotiottelua, mutta saaneet niistä vain pisteen, senkin loppuhetkien tasoituksella.

Peter Lundbergin suojattien alku on ollut kieltämättä kova. Vastassa on ollut sarjaa johtava RoPS, mestarikandidaattien ykkönen HJK, VPS ja viimeisimpänä viime kauden hopeamitalisti KuPS. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että sarjajumbon paikka on Maarianhaminassa neljän pelin jälkeen suuren suuri pettymys.

Nyt kurssi pitäisi kääntää, kun vastassa on yksi sarjan suurimmista putoajakandidaateista, PS Kemi. Kotijoukkue tunnetaan kuitenkin siitä, että se kerää valtaosan pisteistään alkukauden aikana. Kemi on voittanut kolmesta ottelusta yhden ja hävinnyt loput, ja alla on kirvelevä tappio RoPSille Lapin derbyssä.

3) Joko KuPS pitää nollan?

Kaksi viime voittoa ovat olleet Kuopion Palloseuralle elintärkeitä. Täydet pisteet vierasreissuilta HJK:ta ja IFK Mariehamnia vastaan ovat tuoneet paljon lisäpotkua keltapaitojen tahmeasti liikkeelle lähteneeseen kauteen. Kolmen pelin jälkeen KuPS oli kerännyt vain pisteen, mutta nyt se on jo sarjan kolmantena.

Omiin on mennyt maaleja kaikissa viidessä pelissä. Vastustaja on rokottanut kertaalleen neljässä ottelussa, yhdessä kahdesti. Oma pää ei ole varsinaisesti vuotanut kunnolla, mutta takaiskut kertovat puolustuksen haavoittuvaisuudesta.

Nollapeleillä on iso merkitys, mutta niiden vähäisyys ei välttämättä tarkoita suoraan sitä, ettei joukkue menestyisi. Viime kaudella KuPS voitti hopeaa, vaikka ensimmäinen nolla tuli vasta kauden yhdeksännessä ottelussa. Koko kauden aikana Otso Virtanen piti maalinsa puhtaana vain viidesti 33 pelissä.

Tänään nollan pitäminen olisi toivottavaa, kun tasapisteissä KuPSin kanssa oleva FC Lahti saapuu vieraaksi. Lahti on pelannut pelin isäntiä vähemmän.

4) SJK:n tähdet kohtaavat entisen seuransa

SJK hankki täksi kaudeksi Ilveksestä kaksi kovan luokan pelaajaa. Menetys oli tamperelaisseuralle jättimäinen, kun ghanalainen keskikentän pohjapelaaja Reuben Ayarna ja keskikentän hyökkäävässä roolissa uurastava senegalilainen Emile Paul Tendeng siirtyivät Seinäjoelle.

Sekä Ayarna että Tendeng ovat molemmat pelanneet täydet minuutit SJK:n kaikissa neljässä ottelussa. He lienevät avauksessa myös tänään Ratinan stadionilla, missä Ilves pelaa kotipelinsä ”Kerhoa” vastaan.

32-vuotias Ayarna saapui Ilvekseen Tendengin, 26, tavoin vuonna 2016. Molemmat olivat Ilveksessä valtavassa roolissa kahtena viime kautena.

Molempien pelaajien sopimukset SJK:hon kattavat kuluvan kauden ja niissä on optio kaudesta 2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?