TPS yllätti – voitti Turun derbyn - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

TPS yllätti – voitti Turun derbyn

Mika Ääritalo nousi vahvasti esiin paikallistaistossa.

21.4.2018 18:24

Kolmen kauden pituinen odotus päättyi vihdoin, kun veriviholliset FC Inter ja FC TPS kohtasivat ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa sitten vuoden 2014.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat aina olleet täynnä tunnetta, eikä Interin isännöimä ottelu tehnyt siitä poikkeusta.

Ottelun voiton vei lopulta vierasjoukkue TPS, joka pehmitti Interin puolustuksen derbyveteraani Mika Ääritalon johdolla. Loppulukemat olivat 2–1 TPS:n hyväksi.

Altavastaajana otteluun lähteneeltä TPS:ltä ei ennen ottelua odotettu liikoja. Viime vuoden päätteeksi Veikkausliigaan noussutta Palloseuraa on toistuvasti veikattu putoajan paikalle, eikä ensimmäisestä kahdesta sarjaottelusta jäänyt käteen yhtään pistettä.

Pitkään odotettu mahdollisuus haastaa Inter liigakentillä sytytti kuitenkin vierailijat vakuuttavaan vireeseen.

TPS otti ensiminuuttien jälkeen ottelun hallintaansa, ja vyörytti nuoren keskikenttänsä kautta palloja Interin alueelle. Joukkueen hyökkäystrion muodostaneet Oskari Jakonen, Mika Ääritalo ja Aleksi Ristola repivät juoksuillaan kotijoukkueen puolustusta hajalle ja iskivät kaksi osumaa Interin verkkoon.

Varsinkin kokenut Ääritalo oli silmin nähden innoissaan paikalliskamppailusta. Ottelun avausosuman lisäksi mies kokeili kertaalleen Interin maalin pystypuita aivan ensimmäisen puoliajan lopulla.

Inter aloitti kirinsä toisella jaksolla. Mika Ojala huudatti kavennuksellaan kotijoukkueen kannattajia noin 60 minuutin kohdalla. Myös Ojala on ollut vuosien varrella tuttu näky Turun derbyissä.

Kotijoukkue antoi kovaa painetta koko toisen puoliajan ajan, mutta TPS:n maalivahti Jonathan Viscosi oli mies paikallaan. Lopulta isäntien kiri päättyi tuloksettomana, ja TPS nappasi kauden avauspisteensä.

Voitosta huolimatta TPS:n tie tämän kauden Veikkausliigassa tulee olemaan hankala. Paikalliskamppailu sytyttää kyllä unisimmankin pelimiehen, mutta kauden edetessä hurmoksen ylläpitäminen ei tule olemaan helppoa.

Interin tilanne on vieläkin huonompi.

Kovat satsaukset eivät näytä tuottavan tulosta, ja joukkue valuu taas uhkaavasti kohti sarjan häntäpäätä. Vaikka kausi on vasta aivan alussa, eivät ennusmerkit kummankaan turkulaisseuran osalta ole ihanteelliset. Turkulaisyleisön onkin paras nauttia derbyistä niin kauan kuin niitä kestää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?