Matti Klinga väkevässä vedossa – hurjasteli SJK:lle kolme pistettä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Matti Klinga väkevässä vedossa – hurjasteli SJK:lle kolme pistettä

FC Honka painii maalinteko-ongelmia vastaan.

21.4.2018 18:15

Seinäjoen Jalkapallokerho lähti kauteen isoin satsauksin oltuaan viime kaudella sarjan yleinen naurunaihe.

Kauden alku ei ole ollut seinäjokisille helppo, sillä se oli onnistunut voittamaan ennen lauantain kierrosta vain TPS:n. Sekin voitto irtosi tuskien taipaleen jälkeen.

SJK lähti hakemaan lauantaina kauden toista voittoaan FC Hongan kustannuksella, kun sarjanousija vieraili Seinäjoella. Kauden kahdella tasapelillä avannut Honka metsästi puolestaan kauden ensimmäistä kolmen pisteen pottiaan, mikä jäi lopulta vain haaveeksi, kun SJK korjasi voiton lukemin 2–0 (1–0)

SJK:ta ei edes haitannut ykkösmaalivahti Mihkel Aksalun ja toimitsijakiellossa olleen päävalmentajan Tommi Kautosen puuttuminen.

Eron SJK:n ja Hongan välillä teki pallollinen peli lähellä vastustajan maalia: Hongan hyökkäykset pyörivät laidoilla, kun taas isännät onnistuivat murtautumaan espoolaisten puolustusalueelle.

Peli olisi voinut olla ensimmäisellä puoliajalla jo 3–0, mutta tauolle mentiin 1–0-tilanteessa. SJK:n Matti Klinga pääsi huudattamaan kotiyleisöä puolen tunnin kohdalla, kun Emile Paule Tendeng löysi tilaa Hongan puolustuslinjasta, ja Klinga pääsi siirtämään pelivälineen Timothy Murrayn ohi verkkoihin.

Reilu kymmenen minuuttia edellisestä SJK:n Richard Dorman teki loistavan katkon, joka johti Aristote Mboman 1 vs. 1 -haastotilanteeseen. Hongan kippari Tommi Saarinen rikkoi Mbomaa 16:n alueella, ja kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku.

Pallon taakse asettunut Mehmet Hetemaj veti pallon kuitenkin taivaisiin pitäen espoolaiset pelissä mukana. Mboma kolkutteli vielä ennen puoliaikaa Honka-maalin ylärimaa, mikä jäi avauspuoliajan viimeiseksi maalintekopaikaksi.

Toisella puoliajalla esiin nousi jälleen Klinga, joka iski 58. minuutilla tarkalla laukauksellaan lukemiksi 2–0. Klinga sai pari minuuttia myöhemmin paikan iskeä jo ottelun kolmas maalinsa, mutta tällä kertaa nuori laitahyökkääjä sekosi omaan näppäryyteensä.

Hongalla riittää vielä tekemistä maalintekonsa kanssa. Toisella puoliajalla Saarinen ja Borjas Martin Gonzales saivat kelpo puskupaikat, mutta todelliset huippupaikat jäivät syntymättä. Espoolaisryhmä on tehnyt kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan vain yhden osuman.

Sarjanousijan maalinteko-ongelmaa ei helpota se fakta, että joukkueen kärkihyökkääjä Masar Ömer joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia jo avauspuoliajalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?